Phoenix

Född Dec 2017 - Finns i Kristinehamn
Höjd ca 75 cm
Vikt 38
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Phoenix är en långbent snygging i sina bästa år – helt rumsren, och går fint i koppel. Han är en nyfiken kille som gärna vill upptäcka allt och han har ett stort, stort hjärta. Hans nuvarande hem berättar att han är fenomenal på tempoväxling så är det promenad som vankas så är han helt exalterad, men visar man att nu är det slappa som gäller så lägger han sig bara och snusar och tar det lugnt. Med andra ord är han en lyhörd yngling som bara vill hänga med i ditt liv. Bil åker han gärna, och han trivs i den lägenhet han bor i idag. Han har lite funderingar kring om barn verkligen vill honom väl, så en barnfamilj med små barn tror vi inte är rätt för honom. Med andra hundar fungerar han som en dröm. I dag går han på dagis och bor i en lägenhet och tycker det är alldeles toppen. Katter är han inte van vid men har visat att han gärna vill leka med dem, och det passar ju inte alla katter det.

Phoenix – döpt efter fågeln i den Grekiska mytologin som dör och återuppstår igen och igen – inte visste vi hur rätt vi skulle ha när vi döpte honom som liten valp. För den här underbaringen har först blivit adopterad, därefter omplacerad till ett jourhem, efter det hittat ett för-evigt-hem som nu inte har möjlighet att behålla honom. Man skulle kunna tro att Phoenix är en särdeles besvärlig hund med tanke på detta, men det är tvärtom – det är han inte alls, han har bara haft en stor otur. Du lyckliga adoptör som får bli den här gossens hem som skall vara i hans eviga tid får nog vara beredd på att han kommer ha lite separationsproblematik för det kan bli en konsekvens av att ryckas upp på det här sättet.

Vad är då Phoenix bakgrund kanske du undrar? Ja, ofta tror vi att vi sett allt vad grymheter som kan förekomma mot hundar i Rumänien – och det är många – och hjärtat går ofta i tusen bitar över hundarnas öde, men när vi såg dessa tre oskyldiga valpar på en sopstation, nerslängda i en gallerbur som är till för att folk ska slänga sina hushållssopor då kändes det extra mycket i hjärteroten. Hade Phoenix och hans sykon Harry och Eliza fötts i Sverige hade de antagligen tultat runt på ett köksgolv där människor hade gosat med dem och mamman hade tagit hand om dem. I Phoenix fall så dumpades han med sina syskon när de var bara mellan 5-6 veckors ålder i soporna. Det är så man blir gråtfärdig! Vasile hittade dem som tur var och välte försiktigt sopburen där de låg hjälplösa och skakade av kölden, och på detta sätt kunde han få ut dem ur buren och ta dem in i den varma bilen för vidare färd till hägnets trygghet. Och där hela syskonskaran borde ha haft stinna små valpmagar, där var det bara skrynkliga små tomma inåtvända valpmagar, tack och lov så tog de snart igen det när de fick äta sig mätta dag efter dag och efter bara någon vecka så syntes det redan en stor skillnad på dem. De orkade springa, busa och bete sig som valpar ska.