Perry

Född 1 juni 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När styrelsen var nere i Rumänien i slutet på maj, början på juni så berättade vår fotogra Diana att när hon varit uppe hos sin häst kvällen innan så hörde hon ljudet av små valpar. Hon lämnade hästen i hagen och gick närmare ljudet, och där i ett dike mellan två hästhagar hittade hon mamma Polina med alldeles nyfödda valpar. Det hade regnat mycket under dagarna före och Polina hade försökt söka skydd under ett överhäng från hagen och hon var helt lerig och genomblöt. Diana tittade sig omrking och tog ett plastskynke som låg i närheten och lyckades skapade ett litet provisoriskt tält till mamman och valparna som skydd för eventuella nya skurar, sedan ringde hon oss direkt och frågade om vi kunde ta in den lilla familjen. Självklart kunde vi det, så tidigt nästa morgonen åkte vi upp tillsammans med Diana för att plocka in henne. Det här var i bergen ovanför Cluj och det var en bra bit att klättra upp genom flera hagar som alla avgränsades av elstängsel. Vi fick därför utesluta att ta med buren upp då vi inte skulle kunna få den varken under eller över elstängslen utan att riskera att ge dem stötar genom burens galler om det skulle komma åt ett elstängsel. Det fick bli koppel och en hink helt enkelt. Hur det hela gick till kan du se i den här LÄNKEN

Det är sällan vi vet exakt hur gamla valpar är, men just med denna kull så vet vi att de föddes den 1 juni då vi tog in dem dagen efter. Hela den lilla kullen Pogo, Paxo, Peach, Perry och Pasha har nu fått växa till sig med bra valpfoder som vi har fått donerat och de är precis som valpar ska vara. Lekfulla, gosiga och helt ljuvliga.

Vi vet ju hur mamma Polina ser ut, och hon är en mediumhund. Däremot vet vi ju inte hur stor pappan är och kan därför inte säga hur stora de blir när de blivit vuxna.

Hela den lilla familjen har fått Demodex till följd av dåligt immunförsvar. Demodex är ett kvalster som finns naturligt i hundars hårsäckar, och det är hundens immunförsvar som hindrar kvalstret från att föröka sig. Det är enkelt att behandla, och de får alla behandling för det vilket är viktigt då det annars riskeras att hårsäckarna, och områdena runt dem, blir irriterade och inflammerade vilket kan leda till besvärliga bakterieinfektioner och klåda. Det är alltså ingen smittsam åkomma, och inte heller något som kommer att märkas av framöver i deras framtida liv. Det dåliga immunförsvaret kommer sig naturligtvis av att mamma Polina levt utan mat och fått leva på det lilla som hon har kunnat hitta, och det är hennes bristfälliga immunförsvar som gått över till valparna när de diat henne.

Vi har haft volontärer nere vars största uppgift är att socialisera med våra hundar. Hänga med dem, busa och gosa. På bilderna ser du volontären Frida som gosat loss med dem alla och berättar om en ljuvlig skara valpar som inget hellre vill än att få busa med henne och vara nära henne.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu