Pepito

Född 1 okt 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Bröderna Pepito och Paco hittades i ett bostadsområde i Cluj. En dam som bor i området berättade att någon hade dumpat dem där en sen kväll, och att en granne till henne hade tyckt synd om dem och ställt ut en kartong som väderskydd åt dem, och även gett dem lite vatten och mat. Mer än så hade inte gjorts, och även om det var välvilligt av henne att sätta upp kartongen så var den inget vidare skydd för de små valparna. De hade bott i kartongen under ca två veckors tid innan vi hittade dem, och de hade inte vågat gå därifrån utan bara varit ute korta stunder. Vasile lastade dem direkt in i bilen och tog med dem till en veterinärklinik för att undersökas och även testas mot parvo och valpsjuka. Bilden på de små sötnosarna på kliniken ser du här nedan. När de förklarats friska så fick de följa med tillbaka till hägnet där de bor idag tillsammans med några andra valpar.

De har inte enbart goda erfarenheter av människor, utan de har sett mörka sidor också, det har vi märkt. Vi har haft en volontär på plats under julhelgen som har fått socialisera med dem och andra valpar, och vi har märkt att de vågar mer och blivit mer tillitsfulla alltefter det att tiden gått. Vi kan bara föreställa oss hur traumatiskt det är att bli sliten från sin mamma, lastad in i en bil och dumpad en sen kväll för att leva på alldeles egen tass i världen – och det bara dryga två månader gammal. Som tur är finns det inte mer förlåtande varelser än hundar, och de är fantastiska på att leva i nuet.

Vi vet ju inte vem varken mamman eller pappan är, och vi kan därför inte säga hur stora de kommer att bli. Deras historia är ju någon som vi är alltför bekanta med där valpar föds av en ägd hund. Kanske står mamman tjudrad på en gård som en enkel larmanordning, eller kanske är hon lösspringande. Resultatet blir alltid detsamma om hon som de flesta andra är okastrerad, hon får valpar och de börjar väsnas för mycket och bli krävande vid 6-10 veckors ålder. De dumpas då någonstans tillräckligt långt hemifrån för att inte kunna komma tillbaka.

Nu har Paco och Pepito haft turen i livet att bli hittade, och har möjligheten att få ett framtida liv som älskade familjemedlemmar i stället för att sakta förgås i skydd av en gammal blöt kartong.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu