Pepita

Född 2015
Höjd ca 30-35 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sötnosen Pepita hittades med flera små valpar i utkanten av slumområdet som omgärdar Clujs soptipp, Pata Rat. Hundarna som lever i det området har det än värre än människorna där, vilket säger en hel del. Vi är ofta på plats i vårt kontinuerliga arbete med kastrationer i syftet att minska antalet gatuhundar som föds och det var då vi fick syn på henne. Den här vintriga och kyliga dagen låg Pepita i skydd av en hög med sopor med bara veckogamla små valpar tätt intill sig och hon försökte skydda dem på det allra bästa sättet hon förmådde. Vi kunde såklart inte med att lämna henne där, det skulle betyda att merparten av hennes små valpar skulle gå under så därför tog vi henne med oss tillbaka. Den här kloka lilla hunden protesterade inte det minsta när vi med varsam hand tog en efter en av hennes valpar utan hon lät oss hantera dem alla utan att säga något alls, och hon gick själv in i buren när vi lyft in valparna där, och på så sätt gick det otroligt lätt att få in hela den lilla familjen i bilen så att vi kunde sätta kursen tillbaka mot hägnet. Valparna har fått namnen Aiko, Alani och Alfie.

Pepita och hennes valpar får bo i en liten barnkammare inomhus nu, och Pepita själv får komma ut på gården för rastning om dagarna. När Diana som är vår fotograf kom på besök så njöt hon stort av vårsolen och passade på att sola sig en stund och njuta av att vara fri en stund. Hon är en fantastisk mamma, och tar hand om sina valpar på det allra bästa sätt. Vi uppskattar hennes ålder till ca 5 år och detta är inte hennes första kull och vad det kan ha blivit av de tidigare vet vi inget om.

Pepita är en mjuk och lugn tik, hon är kontaktsökande och njuter stort när Alina får en stund över och kan gosa lite med henne. Hon har fantastiska stora ögon som är kloka och oändligt snälla. Den som söker en dam i hennes bästa år kommer aldrig att ångra sig. Det här är en smart tjej med huvudet på skaft med mjukt temperament. En guldklimp.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu