Penny

Född Juni 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Sötnosen Penny hittades vid sidan av vägen vid en sopstation tillsammans med sin syster. De små valparna sprang bland soporna som låg utspridda och sökte efter mat, och när Alina som alltid är vaksam när hon kör sin bil såg de små valparna tulta runt så stannade hon till. När hon närmade sig så stod de där blygt viftande på sina små svansar, men hon talade som alltid med sin mjukaste röst till dem, och då de var hungriga på lite trygghet och mat så var det inga problem alls för Alina att få in dem i sin bil och ta med dem till hägnet. Om Penny och hennes syster var dumpade där vid sidan av vägen, eller om de fötts i närheten och mamman hade råkat ut för något det vet vi inte. Mycket talar dock för att de var dumpade där för att överleva på egen tass – hur man nu kan tro att små valpar skulle kunna göra det. Men det finns ett engelsk talesätt, ”out of sight, out of mind” och det är något vi ofta ser exempel på när folk dumpar valpar istället för att bemöda sig om att kastrera sin gårdshund.

Tyvärr var inte Pennys syster lika stark som Penny är utan hon fick Parvo. Det är något som vi vaccinerar våra hundar mot och som inte ens finns i Sverige längre. Systerns immunförsvar klarade inte sjukdomen, och trots veterinärvård och medicinering hos veterinären Peter Zoicas så överlevde hon inte. Penny däremot är en riktig överlevare, och hon klarade sig helt och hållet. Men idag lever hon alldeles själv, och nu söker vi ett hem till den här lilla goseproppen.

Hon är söt som socker och man vill ju inget annat än att gosa med den här ljuvliga lilla valpen. Vi vet inte vilka hennes föräldrar är eller hur stor hon blir, det enda vi vet är att hon är en alldeles ljuvlig lite raggsocka med massor av bus i kroppen och spring i benen. Är du hennes för-alltid-hem?