Peggy

Född Mars 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Det finns många sorgliga historier om hundars öden som vi kan berätta för er och de är alla hjärtskärande men Palomas, Pams, Peggys, Popins och Prestons öde är ändå något som vi har i våra hjärtan. Under en av de första dagarna i mars så hittade en person en plastpåse på gatan, den plastpåsen innehöll fem små mer eller mindre nyfödda valpar. De låg staplade på varandra i den trånga plastpåsen. Personen som hittade den tog den och gick iväg till Ecarisaj – dödshägnet – med den här påsen och lämnade in den till personalen där. De i sin tur gick och lade in de små, små valparna i ett mörkt, kallt och fuktigt utrymme. Där låg den lilla kullen, och så små var de att de inte ens hade öppnat sina ögon. Kan du tänka dig? Fem små valpar utan sin mamma, de kan inte se och de letar under sin vakna tid efter en spene att dia efter, men allt som finns är ett betonggolv. I dödshägnet skulle de inte överlevt många dagar för där finns ingen som är beredd att ge valpar mjölkersättning och än mindre att mata dem var och varannan timme. Alina som såg de små valparna där pratade med en god vän som kunde tänka sig att ta dem små hem till sig, och där se till att de fick allt vad de behövde, och med lite tur kunde även hennes tik agera fostermamma åt den lilla kullen.

Vi hade en sådan tur att hennes schäfer tog till sig kullen och också tog väl hand om dem. De matades allihop med nappflaska när det behövdes, och fann värme och trygghet vid intill schäfern under sin vakna tid, och där fick de alltså växa upp sina första viktiga veckor i livet. Våra hjärtan brister när vi tänker på att någonstans fanns det en nyförlöst tik som fick sina valpar bortrövade från sig. Grymheten i detta är nästan obegriplig. Förmodligen står denna tik kvar fastkedjad någonstans. Vi vet inte var hon finns, och vi kan inte hjälpa henne, men hennes valpar har fått chansen till att inte bara överleva de första kritiska dagarna utan även att kunna erbjudas ett liv i Sverige i all den lyx och överflöd som vi har att erbjuda våra hundar här jämfört med hur de flesta hundar har det i Rumänien.

Som du förstår så vet vi inte vem mamman eller pappan är och kan därför inte sia kring de här valparna storlek, men vi tror att de kommer att växa upp till mediumstora hundar, d v s ca 45-50 cm, men det är ingenting som är säkert.

Är du sugen på att få en livslång vän i en av de här charmtrollen?