Peaches

Född Juli 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Peaches och Pebbles är inte syskon utan hittades med några dagars mellanrum på olika ställen men delar samma sorgliga bakgrundshistoria. Många valpar dumpas när de är runt 8-10 veckor men de här tjejerna var lite äldre när de hittades. De valpar som dumpas på det här sättet är födda av ägda hundar, där de som äger hunden inte är intresserade av att ha valparna kvar och då sätts de helt enkelt ut på ett ställe som är tillräckligt långt hemifrån så de inte kan hitta dit igen. De flesta ägda hundar lever inte inomhus som här i Sverige utan de har på sin höjd en hundkoja ute och springer därför fritt, men återkommer för att de vet att de stundtals får mat där de bor. Det är en sorglig historia som återkommer gång på gång och det är också anledningen till att vi driver en ständigt pågående kastrationskampanj som omfattar inte bara gatuhundarna utan även de ägda hundarna som då kan bli kastrerade utan kostnad. Det är få ägda hundar som kostas på en kastration, helt enkelt därför att det anses bland de flesta Rumäner att de pengarna bättre läggs någon annanstans än på hunden.

Nu tillhör i alla fall de här två tjejerna som kamperar ihop den lyckliga skara som inte behöver gå ett fruktansvärt öde till mötes, utan har fått komma till vårt hägn för att ges chansen till ett nytt liv i Sverige som en älskad familjemedlem. Vi vet ju inte som du förstår vilka hennes föräldrar är så vi kan inte säga hur stor hon kommer att bli som vuxen, men vi gissar att Peaches kommer att bli lite mindre än mediumstorlek.

*uppdatering* Pebbles har nu kommit hem och lever tryggt i Sverige samtidigt som Peaches blivit avbokad från sin adoption p g a att det uppdagats att hon har vad som verkar vara en mindre neurologisk skada som gör att hon tiltar lite åt sidan med huvudet som du kan se på den här filmen.. Det är ingenting som vi förmodar kommer att bli varken sämre eller bättre, utan det är såhär Peaches kommer att leva sitt liv. Vi hoppas att någon har i sitt hjärta att ta hand om den här godingen trots detta. Alina beskriver henne som den underbaraste av hundar, så nu saknas bara en adoptör som ser det också. P g a detta har hennes pris satts ner till handikappris.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu