Peach

Född 1 juni 2019
Höjd ca 70 cm
Vikt ca 30 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Peach som nu kallas Vera i sitt hem kom till Sverige i november 2019. Hennes matte har blivit svårt sjuk strax efter Peaches hemkomst och behöver därför med tungt hjärta hitta ett nytt hem åt henne. Peach har tagit sig an sitt nya liv i Sverige med bravur. Hon älskar att åka bil och hålla koll på allt utanför, och blir det långt att åka så lägger hon sig och snarkar högljutt. Hon går redan riktigt hyfsat i koppel, men har ännu inte varit lös annat än i inhägnader. Hon har inga problem att lämnas ensam och bryr sig inte när någon går hemifrån. Hon bor med både en annan hund och en katt idag, och det går alldeles utmärkt. Hon har ett fint hundspråk och är extra försiktig med de små hundar hon möter, och leker lite tuffare med de i hennes egen storlek. Peach bor i dag i lägenhet och det går bra, hon har en tendens att ge skall om hon hör någon i trapphuset och ska hon fortsatt bo i lägenhet så är det bra att träna bort det. Peach rör sig utan problem i centrala miljöer, och har inga problem alls när det är mycket folk, höga ljudnivåer, spårvagnar eller liknande. Ännu har inte Peach träffat på små barn, men agerar fint med de lite äldre barn hon träffat på. Hennes familj beskriver henne som en otroligt kärleksfull och lojal hund som älskar alla människor och hundar som hon träffar på och med en fantastisk anpassningsförmåga. En enkel och ljuvlig liten tjej helt enkelt.

Här är hennes bakgrundshistoria: När styrelsen var nere i Rumänien i slutet på maj, början på juni så berättade vår fotogra Diana att när hon varit uppe hos sin häst kvällen innan så hörde hon ljudet av små valpar. Hon lämnade hästen i hagen och gick närmare ljudet, och där i ett dike mellan två hästhagar hittade hon mamma Polina med alldeles nyfödda valpar. Det hade regnat mycket under dagarna före och Polina hade försökt söka skydd under ett överhäng från hagen och hon var helt lerig och genomblöt. Diana tittade sig omrking och tog ett plastskynke som låg i närheten och lyckades skapade ett litet provisoriskt tält till mamman och valparna som skydd för eventuella nya skurar, sedan ringde hon oss direkt och frågade om vi kunde ta in den lilla familjen. Självklart kunde vi det, så tidigt nästa morgonen åkte vi upp tillsammans med Diana för att plocka in henne. Det här var i bergen ovanför Cluj och det var en bra bit att klättra upp genom flera hagar som alla avgränsades av elstängsel. Vi fick därför utesluta att ta med buren upp då vi inte skulle kunna få den varken under eller över elstängslen utan att riskera att ge dem stötar genom burens galler om det skulle komma åt ett elstängsel. Det fick bli koppel och en hink helt enkelt. Hur det hela gick till kan du se i den här LÄNKEN

Det är sällan vi vet exakt hur gamla valpar är, men just med denna kull så vet vi att de föddes den 1 juni då vi tog in dem dagen efter. Hela den lilla kullen Pogo, Paxo, Peach, Perry och Pasha har nu fått växa till sig med bra valpfoder som vi har fått donerat och de är precis som valpar ska vara. Lekfulla, gosiga och helt ljuvliga.

Hela den lilla familjen har fått Demodex till följd av dåligt immunförsvar. Demodex är ett kvalster som finns naturligt i hundars hårsäckar, och det är hundens immunförsvar som hindrar kvalstret från att föröka sig. Det är enkelt att behandla, och de får alla behandling för det vilket är viktigt då det annars riskeras att hårsäckarna, och områdena runt dem, blir irriterade och inflammerade vilket kan leda till besvärliga bakterieinfektioner och klåda. Det är alltså ingen smittsam åkomma, och inte heller något som kommer att märkas av framöver i deras framtida liv. Det dåliga immunförsvaret kommer sig naturligtvis av att mamma Polina levt utan mat och fått leva på det lilla som hon har kunnat hitta, och det är hennes bristfälliga immunförsvar som gått över till valparna när de diat henne.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu