Paolo

Född Maj 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Lille Paolo räddades tillsammans med sin syster, de låg ensamma mitt på en gata i Suceagu. Vi vet inget mer om deras bakgrund men vi kan anta de en gång varit ägda men att deras födelse varit oönskad och att man inte har kastrerat sin tik för att slippa att detta sker. Det är en vanlig företeelse i Rumänien, att man inte har pengarna att undanvara för att varken kastrera sin tik eller att ta hand om de valpar som föds pga detta. Som tur är har vi vårt kastreringsarbete som gör att folk att kan komma dit och få sina hundar kastrerade gratis för att uppmana till att fler gör det, det är tack vare era donationer som vi får möjligheten att driva detta. Antagligen är det så att nu när valparna blivit större och inte längre klarar sig på endast di och man behöver köpa valpfoder till dem så har man istället åkt iväg och övergivit dem för att lätt avsäga sig ”problemet”.

Det var på så sätt som Paolo och systern kom till vårt hägn. Väl i vårt hägn så märkte man snabbt att systern var sjuk och trots de medicinska insatser man tilltog så överlevde hon tyvärr inte. Då hennes immunförsvar inte var lika bra som Paolo så orkade henens lilla kropp inte kämpa mer. Den lilla tid de haft på jorden, var för mycket på henne trots av vi gav henne den bästa möjliga vård. Vi är i sorgen ändå tacksamma att hon fick gå över regnbågsbron hos oss där hon fick uppleva kärlek och omtanke, istället för att det skulle ha skett på gatan. Detta är tyvärr ytterligare en hjärtskärande del i detta arbete som våra eldsjälar i Rumänien måste handskas med gång på gång, fastän man fått en hund till säkerheten så räcker inte det alltid. Utan skadan är redan skedd. Eftersom hon föddes i ett antagligen torftigt liv hon redan oddsen emot sig innan hon ens kom till världen. Det är genom di som valparnas immunförsvar stärks och för vissa av dem så är deras kroppar starka i själva så att de kan överleva på den fattiga mjölk som mamman lyckats skapa trots sin diet på allt annat än foder för dräktiga och digivande tikar. Men för vissa små liv är det förståeligt inte tillräckligt att leva på den typen av näringsfattig di. I vårt hägn försöker vi att ge att mammorna och valparna de kosttillskott (som vi kunnat köpa in tack vare era givmilda donationer) som de behöver för att stärka sina kroppar men som sagt, i systerns fall var de insatserna för sent. Det är för valpar som henne och alla andra i denna sits som vi kämpar på med vårt kastreringsarbete. För att det inte ska bli att de endast får leva dessa korta liv på jorden som den inte ens bad om till att få börja med. Vi beklagar detta för hennes skull, då man kan göra allting rätt men det är vid fel tillfälle ändå. Hon snuvades på chansen att leva ett härligt hundliv i Sverige i framtiden av en grym värld som inte är nådig mot små oönskade valpliv.

Därför vill vi nu göra vårt yttersta för att hitta ett underbart föralltid-hem åt vår kvarlevande lille krigare Paolo som mot alla odds lyckats kämpa sig fram här i världen. Han är en ljuvlig liten kille som lever loppan och älskar att busa tillsammans med sin kennelkompis Jordana. De spenderar sina dagar med att brottas varvat med mat- och sovpauser. Vi vet inte vad de är för raser i honom, troligtvis är han en blandras över flera generationer och därför vet vi inte heller hur stor han kommer att bli som fullvuxen. Han blickar framåt i livet trots den taskiga start han haft och vi ser framemot att få se honom leva i ett kärleksfullt föralltid-hem i Sverige. Vi hoppas att någon av er där hemma förälskar sig i vår bedårande parvel, vi tror att han kommer bli en jättekul kamrat åt den som väljer att adoptera honom.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu