Paco

Född 2011
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Paco är en underbaring som trots sin bakgrund tycker väldigt mycket om människor. Han vill gärna fram och hälsa och få lite gos och är full av bus. Trots sin uppskattade ålder som är ca 8 år är han långt ifrån en pensionär, han har mycket kvar att ge i form av promenader och annat, och vi vill gärna se Paco få komma till hem och få uppleva vad det betyder att vara älskad och speciell för någon människa för det har han inte sett något alls av i sitt liv.

Tidigare fanns Paco hos ett äldre par som räddat hundar från gatan som har varit särskilt utsatta. Det gamla paret är till åren och mannen har varit sjuk i cancer och de ringde därför Vasile och Alina och sa att de inte längre kan ta hand om de hundar de har. Då det i vårt hägn har varit ont om plats oså hade vi till en början ingen möjlighet att ta emot dem alla. Det gamla paret hade aldrig varit i kontakt med någon organisation där de kunnat adoptera ut hundarna, och de har därför suttit hos dem alldeles för länge. Även om det funnits trygghet för dem och mat för dagen, så är det inga bra förhållanden för någon hund att leva i. I slutet av oktober 2019 dog mannen i sin cancersjukdom och vi har därför tagit hundarna och Paco till vårt hägn.

Paco räddades av paret när han blev slagen i huvudet med en spade av en man som försökte få bort Paco som desperat sökte mat. Slaget träffade illa och Paco saknar några tänder på ena sidan av munnen. Det här har gjort att Paco har lite svårt med tilliten till människor och är väldigt på sin vakt, och den adoptör som tar sig an Paco (och vi hoppas så intensivt att du finns därute) behöver tänka på att det man behöver hjälpa Paco att förstå att vi människor faktiskt vill hon bara väl. Av den anledningen ser vi att Paco bäst skulle trivas i ett lantligt boende där det inte finns folkhav att konfronteras med. Han ska inte heller bo med barn utan behöver en tillvaro med lugn och ro.