Paco

Född Okt 2019 - Mellansverige
Höjd ca 55-60cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En gång i tiden var vår Paco bara en oskyldig och nyfiken liten valp som försökte hitta sitt tassfäste här i världen. Tyvärr fick han aldrig chansen att utforska detta vidare då han i stället berövades sin oskuldsfullhet av hemska människor. De bestal honom på sin tillit och känslan av ägande av sin egen kropp. Kvar lämnandes denna rädda kille som varken visste in eller ut, över hur han skulle hantera detta trauma. Därför tog vi Paco till ett familjehem här i Sverige för att ge honom möjligheten att rehabiliteras i en trygg hemmiljö då vi såg att han inte utvecklades i hägnmiljön utan låste sig i sina rädslor. Vi gör vårt allra bästa för att hundarna i hägnet ska ha det så gott som möjligt, men det går inte att undgå att det inte är ett hem utan för vissa sköra individer är de en stressig miljö som kan vara svår att utvecklas i. Han gör framsteg varje dag i familjehemmet och finner ett mer och mer stabilt tassfäste på denna jord. Paco är en underbar kille som letar efter ett föralltid-hem som har kunskap när det kommer till hundar som tidigare fått utstå den fula sidan av mänskligheten och vet hur man hjälper dem att övervinna sina trauman. Det som han hade mått som allra bäst utav är att få komma till ett lugnt hem på landet utan yttre distraktioner och få möjligheten att vidare fortsätta på sin bana av blomstrande. Vi tjatar ofta om begreppen tid och tålamod och de är verkligen av stor vikt här för att Paco ska kunna vara sitt bästa jag. Det han mer söker från sitt föralltid-hem är att det finns en eller flera stabila hundar som kan hjälpa till och guida honom på hundspråk, han blir leksen av sig när han känner sig trygg och kommer bra överens med de hundar som finns i familjehemmet. Samt ett hem där det finns max två vuxna kvinnor, då han trivs bäst med dem. Män tycker han är otäcka och därför anser vi att han hade mått som bäst i ett hem utan män. Även utan barn då han stressas av dem. Han fungerar även bra ihop med de katter som finns i familjehemmet. Det som vi önskar för vår kära Paco är en lugn plats med minimalt med krav på honom där han kan få återhämta sig och jobba vidare på att bygga upp sitt självförtroende.

Här kan ni läsa om Pacos bakgrund: Bröderna Pepito och Paco hittades i ett bostadsområde i Cluj. En dam som bor i området berättade att någon hade dumpat dem där en sen kväll, och att en granne till henne hade tyckt synd om dem och ställt ut en kartong som väderskydd åt dem, och även gett dem lite vatten och mat. Mer än så hade inte gjorts, och även om det var välvilligt av henne att sätta upp kartongen så var den inget vidare skydd för de små valparna. De hade bott i kartongen under ca två veckors tid innan vi hittade dem, och de hade inte vågat gå därifrån utan bara varit ute korta stunder. Vasile lastade dem direkt in i bilen och tog med dem till en veterinärklinik för att undersökas och även testas mot parvo och valpsjuka. Bilden på de små sötnosarna på kliniken ser du här nedan. När de förklarats friska så fick de följa med tillbaka till hägnet där de bor idag tillsammans med några andra valpar.

De har inte enbart goda erfarenheter av människor, utan de har sett mörka sidor också. Vi kan bara föreställa oss hur traumatiskt det är att bli sliten från sin mamma, lastad in i en bil och dumpad en sen kväll för att leva på alldeles egen tass i världen – och det bara dryga två månader gammal. Deras historia är ju någon som vi är alltför bekanta med där valpar föds av en ägd hund. Kanske står mamman tjudrad på en gård som en enkel larmanordning, eller kanske är hon lösspringande. Resultatet blir alltid detsamma om hon som de flesta andra är okastrerad, hon får valpar och de börjar väsnas för mycket och bli krävande vid 6-10 veckors ålder. De dumpas då någonstans tillräckligt långt hemifrån för att inte kunna komma tillbaka.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu