Oscar

Född Feb 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Mamma Olivia med valparna Opal, Osiana, Ortensia, Olympia, Oscar och Owen hittades under en av våra kastrationskampanjer. Den här dagen var Christina och hennes team ute i ett område i trakten kring Cluj-Napoca. De var där för att ta in hundar för kastration, och de gick ut för att tala med de boende kring att hjälpa till med kastrationer, och i det samtalet så fick de reda på att det fanns en nyfödd valpkull i ett uthus strax intill, och de följde efter personen in i vad som i allt väsentligt bäst kan beskrivas som ett ruckel, och där i en ömklig liten hög så låg de sex valparna på ett smutsigt stampat gammalt jordgolv bland gamla sopor och annat som slängts in efter hand. När de tittade ut såg de Olivia som oroligt sprang fram och tillbaka och undrade vad som stod på med hennes valpar. Christina fick tänka om och de gick istället tillbaka till bilen och hämtade burar så att de skulle kunna ta in familjen och ta med dem tillbaka till hägnet, att lämna dem där var otänkbart för någon djurvän som du förstår. Olivia som alldeles tydligt farit väldigt illa av människor var inte helt enkel att ta in, men till slut var även hon inne i buren och det var hungern som segrade över rädslan.

Väl tillbaka i hägnet så fick de en egen kennel, och det bäddades med halm i hundkojan och mat ställdes fram. Olivia är en alldeles makalöst fin mamma och tar god hand om sina valpar. Hon har ett fantastiskt speciellt utseende med sina enorma öron som vinklas åt alla håll och kanter och hur lika hennes valpar blir mamma Olivia det vet vi inte då vi som du förstår inte vet vem pappan är och hur stor han är. Mamma Olivia är ca 55 cm i mank, och det är troligt att de blir ungefär i hennes storlek.

De bor idag fortfarande med mamma och kommer att skiljas från henne först när hon tröttnar på dem. Även den bästa mamman har ett tålamod som tar slut när det kommer till stojiga valpar, och de kommer då att få flytta in i en valpkennel där de kan röja och stoja runt med de andra valparna.

De kan komma först i Juli månad.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu