Onyx

Född 2019
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Skönheten Onyx togs in från slumområdet Pata Rat som är ett område som ligger intill Clujs soptipp, och där råder stor fattigdom, och vi vet ju att lider människor så lider alltid djuren dubbelt värre. Det är ett område som det  därför finns många utsatta hundar i, och det var därifrån Onyx togs in i vår alltid pågående kastrationskampanj. Onyx som redan från början visade vilken underbaring hon är, och därigenom också lätt att adoptera ut, fick alltså stanna kvar i hägnet så att hon kunde börja leta sig ett hem. Hon är uppskattningsvis ett år gammal, och hon har alltså fötts och levt i den misär som råder där, och vi kan också förutsätta att hon blivit utsatt för obehagliga upplevelser av människor som helt saknar empati. Som du ser här på filmen så har hon en hårlös fläck på sidan, och ett ärr som saknar hår i pannan. Det är inte p g a någon sjukdom, utan det är efter skador som hon tillfogats under sitt korta liv. Du ser här några bilder från Pata Rat som vi tagit vid ett annat tillfälle, de lägger vi upp så att du förstår miljön hon kommer ifrån.

Trots sin bakgrund och den utsatthet som Onyx levt i så är hon social och hon hyser ett gott hopp om oss människor som du ser här på filmen när hon stiftar bekantskap med Diana och hennes kamera. Hon vill hemskt gärna ha lite närhet och kel och gos när Diana är där och fotar henne. Hon har en fantastisk potential att utvecklas till en helt ljuvlig familjemedlem med lite tålamod och lite förståelse från sin nya familj. Alla minnen bleknar med tiden både hos djur och människor, och Onyx har just börjat upptäcka att livet kan vara härligt när hon inte hela tiden behöver fokusera på att hitta mat till sin skrikande mage eller skydd från vädrets makter, och fram har klivit den här spralliga tjejen.

Hon är helt makalöst vacker med sin mörka päls och klart lysande ögon, man hajar till över hennes väldigt speciella utseende. Har du kärlek i överflöd att ge en hund, vill ha sällskap på promenaderna och letar efter just din hund så kanske det är Onyx som är för dig.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu