Olivia

Född 2018
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Mamma Olivia med valparna Opal, Osiana, Ortensia, Olympia, Oscar och Owen hittades under en av våra kastrationskampanjer. Den här dagen var Christina och hennes team ute i ett område i trakten kring Cluj-Napoca. De var där för att ta in hundar för kastration, och de gick ut för att tala med de boende kring att hjälpa till med kastrationer, och i det samtalet så fick de reda på att det fanns en nyfödd valpkull i ett uthus strax intill, och de följde efter personen in i vad som i allt väsentligt bäst kan beskrivas som ett ruckel, och där i en ömklig liten hög så låg de sex valparna på ett smutsigt stampat gammalt jordgolv bland gamla sopor och annat som slängts in efter hand. När de tittade ut såg de Olivia som oroligt sprang fram och tillbaka och undrade vad som stod på med hennes valpar. Christina fick tänka om och de gick istället tillbaka till bilen och hämtade burar så att de skulle kunna ta in familjen och ta med dem tillbaka till hägnet, att lämna dem där var otänkbart för någon djurvän som du förstår. Olivia som alldeles tydligt farit väldigt illa av människor var inte helt enkel att ta in, men till slut var även hon inne i buren och det var hungern som segrade över rädslan.

Väl tillbaka i hägnet så fick de en egen kennel, och det bäddades med halm i hundkojan och mat ställdes fram. Olivia är en alldeles makalöst fin mamma och tar god hand om sina valpar. Hon har ett fantastiskt speciellt utseende med sina enorma öron som vinklas åt alla håll och kanter.

Olivia är dock på goda grunder en rädd hund som behöver hjälp med att skapa trygghet i sitt nya hem, och vår tanke i jakten på hennes hem är att man i det hemmet ska ha förståelse för alla hennes dåliga erfarenheter som otvivelaktigt inneburit såväl hugg som slag och där hon upplevt sig vara helt skyddslös. Hon har lärt sig att överleva i den miljön, och nu behöver hon en trygg hand som kan visa henne hur man inte bara överlever utan faktiskt också lever, något som hon aldrig fått träna på i sitt liv. Med tanke på det så tror vi att hon bäst bor i en miljö där det är lugnare och hon ska därför inte bo i centrala delar med mycket trafik och människor. Vi vill så gärna hitta den adoptör som med lite tid och tålamod kan visa henne livets alla fina sidor. Vi vet från tidigare adoptioner av liknande mjuka hundar som farit illa att det är just tålamod och förståelse som gör susen, och att det också för rätt adoptör finns en enormt tillfredställese i att hjälpa en hund på det här sättet.

Vårt team i hägnet arbetar på med att bygga upp hennes självförtroende och tilltro för att visa att världen även består av folk som enbart vill henne väl. När Andrea och Måns var och volonterade i hägnet i början av september 2020, la de ner extra tid på att ge henne godis och förknippa mänsklig närvaro med något positivt.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu