Oliver

Född Aug 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En mörk oktobernatt 2020 slängdes det två små valpar över det 2,5 meter staketet in till hägnet i Fântânele. Det som hänt är alltså någon som fått valpar och inte längre vill behöva ta hand om dem. Istället har man har smugit dit under mörkrets timmar och hivat över dem för att därmed avsäga ansvaret. Det skär i våra hjärtan att veta att valparna behövt genomgå denna skräck och ett fall som måste ha gjort ont. Tack och lov så skadade de inte sig åtminstone.

Man får åtminstone tänka att människan som gjort detta måste ha haft någon form av god baktanke med det då hen valde att lämna dem i vårt hägn snarare än i skogen, vid något å eller något vägdike. Tanken var nog att man att man hört talas om vårt arbete och velat ge valparna möjligheten till att få goda liv i framtiden. Dock är det förbluffande att man väljer att göra det på detta vis snarare än att komma dit på dagtid och ge över dem, kanske var hen rädd för någon skulle bli arg på en, vilket vår personal absolut inte hade blivit, utan snarare tacksamma att man tar sitt ansvar. Om hen nu hade velat förbli anonym hade hen kunnat lämnat dem vid grinden snarare än att slänga dem över staketet. Vi driver kontinuerligt kastrationskampanjer och hade de bara knackat på hade de också fått ett erbjudande om att gratis kastrera mamman. Allt för att förhindra att valpar föds till att vara oönskade och till besvär i bästa fall, och i värsta fall till ett ohyggligt lidande. Men gjort är gjort och nu är valparna i alla fall trygga och har det gott. Klippet som ni kan se här, togs morgonen efter då Călin fann dem.

Valparna har fått namnen Oliver och Robin. Valpar är så anpassningsbara och nu har de snabbt tagit till sig sin nya tillvaro, och de stortrivs där de tultar runt med varandra. Tack vare donerat foder som kommer ner till hägnet varje månad så får de nu riktigt bra valpfoder så de kan växa sig starka. Vi vet inte vem vare sig mamman eller pappan är och därför kan vi inte säga hur stora de här godingarna blir när de blir vuxna. De är två ljuvliga små killar som vi tror kommer att bli helt underbara familjemedlemmar.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu