Odessa

Född 2017
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I slutet av juli 2020 blev vårt team på ASIPA kontaktade av en snäll kvinna i byn Turda som hittat en tik med små valpar och bad om vår hjälp att rädda dem. Tiken var utsvulten samtidigt som hon förväntades att kunna dia sina små och samtidigt skydda dem från alla faror som finns när man lever på gatan. Det livet kände inte den snälla kvinnan att hon kunde döma denna lilla familj till och vi är oerhört tacksamma att hon hörde av sig till oss. Dagen efter damen kontaktade oss, åkte vår kära Călin dit hämtade in dem till vårt hägn i Fântânele. Nu är de äntligen i säkerhet och har fått en varm kennel att vila i och fulla matskålar för att mätta deras magar, i denna länk kan ni se en video på hela räddningsaktionen. Mamman har fått namnet Odessa och valparna har fått namnen Desmond, Marcello, Natalia, Presley och Zoltan.

 

Att bli dräktig gång på gång på gång samtidigt som hon själv försöker navigera sig bland de faror som finns för en gatuhund är en enormt stor påfrestelse för kroppen. Även Odessa hade kunnat besparats detta öde om någon hade kastrerat hennes mamma så hon själv skulle slippa leva i denna helvetiska cykel. Nu var inte hennes lott sådan men vi är otroligt tacksamma att vi fått in henne till vårt trygga hägn nu åtminstone så att hon slipper leva vidare i den misären. Ni ser ju själva hur hon såg hur när hon fanns, då var hon endast ett skelett med lite päls hängandes fast därpå för glatta livet samtidigt som hon hade enorma juver som ska nära sina små samtidigt som hon själv ska försöka att inte dö av undernäring på kuppen. Trots sin egen magra kropp har Odessa varit en sann krigarinna och sett till att alla sina valpar har hållit sig rultiga och mätta i magen, fastän det inneburit en fara för sig själv. Vi har sagt det förut men av de starkaste naturkrafterna som finns på denna jord är en moders kärlek till sina små. En av många anledningar som vi driver vårt kastrationsarbete är för tikar som Odessa och alla andra i hennes sits. För att de inte ska behöva utsättas att behöva bära på kull efter kull som tär på deras redan svaga kroppar.

Vår fotograf Diana berättar att Odessa är en mycket vänlig och rar tjej som både tacksamt tog emot kel och lät henne hälsa på sina valpar utan bekymmer. Efter det hårda liv som Odessa levt kommer vi nu lägga ner våra hjärtan och själar för att hitta det bästa möjliga hem åt henne. Ett hem där hon kommer att få chansen att leva det hundliv som hon skulle ha fått från första start. Hon är värdig allt det goda som livet har att erbjuda och vi längtar efter att få se henne leva som en älskad familjemedlem här i Sverige.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu