Obelix

Född Okt 2020
Höjd växer fortfarande
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

När Andra var på besök i sin hemstad Suceava december 2020, räddade hon Obelix och sin bror Asterix. De låg mitt på trottoaren precis där hennes föräldrar bor och var i ett fruktansvärt skick. Det syntes tydligt att de båda var sjuka i parvo, med all sannolikhet hade de dumpats av någon så fort man symptomen och istället för att söka upp vård åt de båda små valde man istället att överge dem. Parvo är en sjukdom som vi här i Sverige vaccinerar mot regelbundet och den har oftast en dödlig sjukdom om hunden inte får behandling för det. Andra tog med sig även dem tillbaka till Cluj där de direkt fick åka till veterinär Andreeas klinik där de båda fick vård.

Olyckligtvis var brodern Asterix sjukdom för långt gången i sin sjukdom och överlevde inte trots att han fick vård. Hans immunförsvar inte var lika bra som sitt syskons, så hans lilla kropp orkade inte kämpa mer. Den tiden utan vård tärde för mycket på honom, trots av vi gav honom den bästa möjliga vård. Vi är trots sorgen ändå tacksamma att han fick gå över regnbågsbron hos oss där han fick uppleva kärlek och omtanke, istället för att det skulle ha skett ensam och frysande på gatan. Detta är tyvärr ytterligare en hjärtskärande del i detta arbete som våra eldsjälar i Rumänien måste handskas med gång på gång, fastän man fått en hund till säkerheten så räcker inte det alltid. Utan skadan är redan skedd.

Lille Obelix återhämtade sig turligt nog och är nu en pigg och frisk liten krabat som letar efter sitt eget föralltid-hem. Han är nu fullt vaccinerad mot parvo, som alla våra hundar. Han är ett riktigt litet energiknippe som älskar att busa med de andra valparna och kommer bra överens med alla hundar han stöter på. Mot människor är han lite försiktig till en början innan han kommer över sin initiala blyghet och märker att de enbart vill honom väl. Vi tror att hans varsamhet troligtvis kommer ifrån att hans första och mest utmärkande kontakt med människor var när han slets ifrån sin mamma för att sedan dumpas på gatan, vilket har satt sina spår i en ung själ. Med tid, tålamod, kärlek och köttbullar kommer att lätt att kunna övervinna detta.

Andra berättar med glimten i ögat att detta är en kommunikativ liten grabb som gärna genom skall berättar att han vill ha mer härlig kel eller någon godsak. Vi tror att som alla valpar att han kommer att trivas som bäst med att komma till ett hem som har tid och tålamod för att ledsaga denna unghund i denna nya värld, som det kommer att bli för honom när han kommer till Sverige. Man får komma ihåg att han aldrig levt som en vanlig svensk hund och att en hemmiljö är en stor skillnad gentemot den hägnmiljö som han nu befinner sig i. Vi vet inte vad det är för raser i honom då han fanns på gatan eller hur stor han kommer att bli som fullvuxen. Obelix är en sann liten överlevare som förtjänar allt det goda som livet har att erbjuda.

Vill du dela ditt hjärta och hem med en valp som haft en taskig start i livet och nu guida och visa honom det goda som världen har att erbjuda är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu