Norton

Född Juli 2018
Höjd ca 45-50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Norton hittades vandrandes på en landsväg strax utanför Cluj. Han travade på mot okänt mål när Magda som är en vän till Vasile och Alina fick syn på honom. Hur det kom sig att han var där det vet vi inte. Kanske är han född på gatan och var på väg att söka sig mot nya mål i jakt på något att äta, eller kanske hade han blivit dumpad i närheten. De hundar som nyligen blivit dumpade har en särskild jagad blick när de söker efter bilen som nyss lämnat dem och tryggheten den bilen ändå innebar. Norton visade inget av det så om han blivit dumpad så hade han klarat sig själv ett tag innan. När Magda stannade sin bil så närmade han sig henne nyfiket men med en viss försiktighet, och när han sedan fick se att hon hade handen full av godsaker så var det en självklarhet för honom att lita på henne. Utan några mankemang alls så klev han sedan in i hennes bil, helt förnöjd med att någon nu hjälpte honom. Det är ju just den här sidan som är så enorm med våra hundar – de må ha levt under hemska omständigheter, de kan ha blivit övergivna eller ha annan hemsk bakgrund men när de blir erbjudna en hjälpande hand så väljer de att oftast lita på godheten i den människan.

Norton sitter just nu i vårt hägn och det tycker han inte är något vidare. När Diana som är vår fotograf kommer dit så ormar han sig, han nästan vänder ut och in på sig i glädjen över att få uppmärksamhet. Han är en förtjusande lite raggsocka med tonvis av charm, och han är inte ett dugg reserverad utan vill bara ha kontakt som du kan se på filmen här.

Norton har all potential att bli den bästa familjemedlem som man kan önska sig. Han är öppen, social och har tonvis med charm. Han är uppskattningsvis året gammal när vi hittade honom och är inte mer än en unghund i sin allra bästa ålder. Den här sötnosen vill uppleva alla äventyr som Sverige kan erbjuda och även om han inte vet det själv så står nog skogspromenader, soffgos, tuggben och en mjuk och skön hundbädd allra överst på hans önskelista.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu