Nori

Född 2016
Höjd ca 40 cm
Vikt ca 12 kg
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I utkanten av byn Suceaug där vårt hägn finns så är det som i de flesta andra mindre byar så är det fattigkvarter och i dessa så är hundarna särskilt utsatta. Är de ägda där så hålls de under hemska omständigheter som vår lilla Nori var ett exempel på. Alina åkte förbi där med sin bil och såg Nori stå tjudrad i en kort lina med en mängd små valpar som hon räknade till 7 stycken. Valparna var apatiska, och Nori själv såg både undernärd och utmattad ut så hon stannade bilen och gick och knackade på. Vår Alina som är en stor djurvän var som du förstår både upprörd och ledsen över det hon såg, och efter en ”livlig” diskussion med de s k ägarna gick de med på att lämna Nori ifrån sig. Alina såg ju tydligt att valparna var sjuka då de hade diarré och allmäntillståndet var dåligt, och eftersom hon är noga med att inte ta in smittor i hägnet så åkte hon med den lilla familjen till en veterinär en bit bort som heter Andreea som undersökte den lilla familjen. Valparna heter Axton, Aurora, Athena, Ashira, Arturo, Artie, Armani.

Andreea kom fram till att hundarna var infekterade med Isospora som är en encellig parasit och generellt sett orsakar Isospora sällan sjukdom, men kan orsaka diarré hos unga valpar om smittrycket är högt. Ofta avläker diarrén av sig själv men man bör försöka motverka uttorkning och näringsbrist vilket var precis vad Andreea hjälpte till med och även en behandling med toltrazuril. Valparna är idag friska och Nori själv var aldrig infekterad men fick stanna hos Andreea hon också då de var så små att de fortfarande var i behov av henne. Noris päls är än så länge väldigt matt och visar det liv hon har bakom sig, med den goda maten i hägnet hoppas vi snart få se den se lite bättre ut och bli lite tätare.

Nori finns nu i hägnet med sin kompis Navarro som hon delar sin kennel med och de är båda mirakulöst väldigt positiva till oss människor och gonar sig gärna i den uppmärksamhet de kan få. Nori har det där underbara raggsocke-utseendet som vi är många som tycker är helt bedårande, hon busar gärna i sin nyvunna frihet från att ha stått tjudrad och är en helt fantastisk tik. Hon är pigg på livet, positiv till alla hundar och människor och älskar uppmärksamhet och närhet. Hon vill hemskt gärna komma till Sverige och slippa tristessen i hägnet och vi hoppas att hennes framtida familj snart ser henne här.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu