Nonna

Född April 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

De här ”N-valparna” tror vi alla är syskon med varandra, Nanok, Ninni, Nadine, Noella, Nonna, Nancy. De har suttit i Ecarisaj – dödshägnet – men togs ut därifrån av Magda som är en vän till Vasile och Alina som är lika stor djurvän som de är. Att gå inne på Ecarisaj som är ett fruktansvärt ställe och att vara där och behöva vända en del ryggen, och rädda andra är en hemsk upplevelse. Magda kunde i alla fall inte denna dag lämna den här lilla kullen där. De var magra och skraltiga och i verkligt behov av omvårdnad så hon tog dem helt enkelt med sig. Just nu ser vi en mängd valpar dumpade i diken, åar, vid sidan av vägen och alla ställen man kan tänka sig och det är nog så även denna kull kommit in till Ecarisaj. Hundfångaren har antagligen sett dem, eller så har någon ringt hundfångaren om dem men hursom har han åkt ut i sin lastbil och tagit in dem. Även om deras historia i dödshägnet är fruktansvärd så fick de ändå chansen till ett nytt liv när Magda såg dem där. Det var oklart i Ecarisajs papper hur länge de suttit där, så det är vi inte riktigt på det klara med.

Förmodligen hade de inte sin mamma med sig då hade nog även hon fångats in, och detta tyder på att det är en gårdshund som fått valparna och sedan har de lastats in i en bil och körts långt hemifrån när de börjat göra för mycket väsen av sig på gården, oftast är de valpar vi hittar och de valpar som kommer in på Ecarisaj valpar som precis kommit i åldern då de börjar kräva fast föda. Med en mamma kedjad på gården så blir de helt enkelt till för mycket besvär.

Då vi inte vet vem varken mamman eller pappan är så kan vi inte säga hur stora de kommer att bli. Valpar växer ganska olika så vi vill inte gärna gissa heller.

De här bedårande valparna finns nu i alla fall i tryggheten, och de är fantastiskt glada över även den minsta uppmärksamhet då dagarna lätt blir långa och tråkiga i ett hägn. De sysselsätter sig såklart med varandra och tumlar runt som valpar ska, det skojbråkas och brottas en hel del. Ett hägn är inte ett hem och kan aldrig ersätta det, ett hägn är mer en förvaring i väntan på ett nytt och bättre liv.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu