Noisie

Född 2018
Höjd ca 55-60cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

De kommunala hägnen i vedervärdiga platser som upprättats utav den rumänska staten då de ansett att det är det bästa viset att få bukt på gatuhundsproblematiken. Syftet med dem är att ha en plats där man kan städa undan de hundar som ränner på gator och sedan låsa undan dem så att allmänheten slipper dem. De är platser som de osar misär och rädsla ifrån. De är skapta för att kunna utplåna de oönskade hundarna. Då hundars ses som skadedjur som inte har någon nytta är det inte många som protesterar emot denna behandling av hundarna utan istället vänder bort blicken, låter det fortgå och intalar sig själva att det inte har med dem att göra. I det kommunala hägnet i Câmpulung Moldovenesc är det vardag att en matskål slängs in i en kennel med 5-6 hundar och flera blir utan någon mat. De skakar i kölden utan halm eller möjlighet till någon värme i den rumänska vintern. Det är så många hundar på alltför liten yta som aldrig kommer ut, som aldrig får känna trygghet, glädje eller ens den allra minsta yttepyttiga tillstymmelse till kärlek. Här kan ni se ett videoklipp från det hägnet – även om det får hjärtat att brista att se är det viktigt att kolla på för att kunna förstå en del av vilken helvetiskt tillvaro hundarna där har levt i. Samt att de två bilderna med Noisie i en kennel tillsammans med fyra andra hundar är också tagen från det kommunala hägnet. Personalen här bryr sig inte ett skvatt om hundarna, det är djurplågeri i en av sina värsta former.

Under december 2020 räddade våra djurhjältar 12 hundar från detta hägn. Om ni söker på ”hägnet i Câmpulung” på vår facebooksida kan ni läsa mer om vårt arbete med att försöka hjälpa och förbättra tillvaro för hundarna som vi inte kunde rädda.

En av de som räddade därifrån är söta Noisie. Här kan ni se ett videoklipp från när hon och de 11 andra räddades. Hon levde ett svårt liv och fick trängas i en liten kennel med många andra hundar som masspackats in där. Hon var en av de hundar som inte fått chansen att få någon av maten vid utfodringen och var därför hjärtskärande mager när hon först kom till oss. Andra berättade att de var otroligt rörande att få vittna hennes lycka och chock och över att få helt egen skål med mat som hon kunde äta i lugn och ro när hon först kom till vårt hägn.

Som ni kan förstå har hon själsliga ärr från sin tid där och kommer att behöva mycket tid och tålamod för att känna sig helt trygg i sitt föralltid-hem. Hon har fått under bevittna den allra fulaste sidan av mänskligheten och behöver få chansen att försäkras om att det även finns människor som vill henne väl. Noisie behöver att få komma till ett föralltid-hem där hon kan leva som ensamhund, då hon fullt förståeligt har ett resursförsvar från sina år i det kommunala hägnet där djungelns lag har fått råda och hon lämnats för att klara sig på egen hand för att försäkra sig om sin överlevnad. Hon behöver få känna att hon inte ska riskera att vara tvungen att eventuellt konkurrera med andra hundar om kärlek och omsorg. Hennes föralltid-människa bör vara någon som har vana och ha djup insikt om traumatiserade hundar och kan hjälpa Noisie läka sina själsliga ärr. Hon är vänlig mot alla människor och hundar som hon har stött på i hägnet men vi anser att för hennes allra bästa välbefinnande behöver hon få bo som ensamhund. Därmed anser vi även att hon inte ska komma till ett hem med små barn, utan ett hem som har all möjligheten att se till att allt tid och fokus kan läggas på henne.

Bakom sin ridå av osäkerhet finns det en mjuk och fin tjej som gärna vill ha modet och komma fram och be kel men som inte riktigt ännu vågar helt och hållet. Noisie är en hund som glömts bort av mänskligheten men trots detta är har hon sin snällhet och nyfikenhet kvar, kanske är det just detta som hjälpt henne att hålla livsgnistan levande. Hon har all potential till att bli en ljuvlig kompanjon och kommer att tina så länge man kommer ihåg nyckelorden tid, tålamod, kärlek och köttbullar. Vår veterinär Andra har döpt henne till Noisie då hon tyckte att hon har en extra söt nos, vi kan inget annat än att hålla med. Noisie är fortfarande mager som ni kan se i bilderna, men hon kommer snart att fått upp ett friskt och gott hull, tack vare den näringsrika maten som det bjuds på i hägnet. Efter den stressfyllda och vedervärdiga miljön hon tvingats leva i det kommunala hägnet som pushat henne tills att konstant befinna sig i överlevnadsmode behöver Noisie få komma till ett hem som äntligen ger henne möjligheten att vila ut i en lugn miljö på landet.

Vi vill så gärna att Noisie äntligen ska få chansen att få känna äkta kärlek och omtanke. Hon har som ni förstår aldrig förut haft chansen att få känna på hur det är att bara få vara en vanlig hund. Med rätt guidning kommer hon att kunna blomstra ut till en ljuvlig hund. Finns du där ute med kärleken och den kunskap som krävs för att kunna ge henne möjligheten att äntligen få känna att hon kommit hem?

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu