Nimbus

Född Jan 2018
Höjd ca 60-65 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När styrelsen var nere i Rumänien åkte vi till ett ställe som behövde hjälp med att ta hand om hundar, vi åkte högt upp över Cluj på vindlande bergsvägar. Det är ett häpnadsväckande vackert och frodigt landskap där uppe och vi satt med näsorna tryckta mot rutorna då vi såg en svart hund som sprang nere i en dal och vi ropade till och bad Vasile stanna. Alina (som driver vårt hägn tillsammans med Vasile) var också med och hon grep tag i en Frolic-påse vi hade med oss och gick ut och lockade på Nimbus, men han var alldeles för rädd för att våga komma till henne. Alina tog en Frolic i handen och slängde mot honom, och när hans nos kände den doften och han slukat den ynka lilla Frolicen så kom han springande mot Alina, helt trygg i att här var det en människa som ville honom väl. Alina tömde Frolic-påsen och lät honom äta ifred. Vi såg alla hur mager han var, och när han ätit sig mätt på det han fått så fick han ett glädjefnatt. Att känna att magen var full – det var nog första gången i hans liv. Nimbus sprang och sprang, han rusade fram till var och en av oss och ville hälsa och han gjorde sig så liten han bara kunde när han överröste oss med kärlek och tacksamhet. Den lyckan som Nimbus utstrålade där fick oss allihop att falla som furor för honom. En trevligare hund får man leta efter! När Nimbus sprungit av sig så var det ingen konst att få in honom i en bur och lasta in honom i vår van.

Nu har Nimbus kommit till hägnet och vi alla som fick vara med den här otroligt charmiga hunden håller alla tummarna att han nu hittar ett fint för-alltid-hem, det har han förtjänat efter att ha levt i de Rumänska bergen i ett konstant letande efter en matbit. Hans revben stack ut under den ulliga pälsen så det var hemskt, och vi förstår att han aldrig tidigare fått äta sig mätt.

Nimbus är väldigt kärleksfull, och han vill inget hellre än att få vara nära och gosa, och han har glimten i ögat. Kan man önska sig mer i en hund? Du ser här på bilderna hur Annie och Anne från förerningen gosar med honom när vi tar ut honom på gården i hägnet, och hur han toknjuter av närheten han aldrig tidigare haft. Söker du en lojal kamrat i livet, en gospropp som så hjärtans gärna vill vara nära dig och som kan hänga med på många härliga skogspromenader så kan Nimbus vara hunden för dig. Han är så lätt att älska – det lovar vi!

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu