Nike

Född 2016
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Nike har fått sitt namn efter den grekiska segergudinnan för är det någon som har segrat mot alla odds så är det vår Nike. Denna vackra och lite ärrade hund har varit med om så mycket fruktansvärt, men är ändå trots allt en positiv, kärleksfull och kontaktsökande hund, hur det nu är möjligt vet vi inte men det är ju också därför hundar är så underbara. De lever i nuet och färgas inte alltid av sin historik.

Nike levde strax bakom ett köpcentrum där hon fött 7 st valpar. En djurkär kvinna uppmärksammade henne och ringde vårt hägn och frågade om vi kunde hjälpa till. Vasile sa att självklart kunde vi göra det, men just nu hade vi fullt i hägnet men någon vecka senare skulle vi kunna ta in dem då en transport då skulle lämna med hundar till Sverige. Vasile åkte över med en säck med mat att ge Nike under tiden. Några dagar efter att maten levererats så hörde kvinnan av sig igen. Under den gångna natten hade hon vaknat till skratt och skrik från berusade män från området, och på morgonen när hon begav sig till Nike och hennes valpar så upptäckte att hon sex av Nikes valpar var mördade. De hade av allt att döma sparkats till döds. De låg spridda över en större yta av gräsmattan. Endast en enda valp hade Nike lyckats rädda från männen, och hon och valpen låg nu och tryckte och vågade sig inte riktigt fram, men kvinnan som nu hade hunnit etablera en relation med henne lyckades locka fram henne då Nike kände igen hennes röst och Nike lät sig fångas in, men hennes valp vågade sig inte fram. Trots att mamma Nike ledde vägen så var valpen så vettskrämd att den helt vägrade. Till slut var det ingen annan råd än att sätta ut en fångstfälla åt valpen och åka iväg med Nike till hägnet. Bara några timmar senare så gick valpen dock in i fällan och även den kunde tas till hägnet och vårt isolerade inträdeshägn och tryggheten. Nu bar det sig inte bättre än att den strax därefter insjuknade i Parvo och även den dog. Ett kort och fruktansvärt liv var därmed till ända.

Nike står idag ensam kvar, och med den här fruktansvärda bakgrundshistorien så skulle man kunna tro att hon helt tappat tron på oss människor, men inte Nike. Hon är en klok dam i sina bästa år som har tillräckligt självförtroende att avgöra om man vill henne väl eller inte. Hon är öppen och social och söker gärna kontakt. Nike är en lugn och klok hund som skulle njuta stort av ett hem här i Sverige och vi tror inte hon skulle ha några problem att anpassa sig till att vara en soffhund i Sverige. Är det någon som har gjort sig förtjänt av det så är det den här underbaringen.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu