Nicolina

Född juni 2017
Höjd ca 30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När Vasile var uppe och lämnade hundar i Sverige i juni och han var på hemväg så fick han ett samtal från en polis som ville berätta att de fått ett samtal om en hund som blivit dumpad på en parkeringsplats i centrala Cluj. En person som hade sett den blivit utkastad ur en bil hade ringt polisen som hade begett sig till platsen, och som där hittade en väldigt orolig och stirrig liten Nicolina. Att dumpa hundar som man inte längre vill ha är väldigt vanligt i Rumänien, hur konstigt det än kan låta för våra svenska öron så är det ändå så. Polisen hade vanligtvis i sin tur ringt Ecarisaj – dödshägnet – att ta hand om hunden men den här polisen som hade hjärtat på rätta stället och dessutom kände till vårt hägn tog reda på Vasiles telefonnummer och ringde honom istället. Vasile som var på hemväg från Sverige sa att han skulle kunna hämta upp Nicolina först nästa dag så polisen tog faktiskt med Nicolina hem för att vänta på att Vasile skulle kunna ta hand om Nicolina. Känner du inte till någonting om Rumänien sedan tidigare så är det svårt att förstå hur rörande detta är. Det är så få människor som känner empati med djuren, de allra flesta vänder sig ifrån vad som händer och bryr sig inte, men att denna polis både ringde Vasile och tog med sig hunden hem en natt – det är stort för oss, och ger oss ett hopp för framtiden och allt vi arbetar för, och hoppas förbättra i Rumänien.

Vasile kom hem mitt i natten, men steg upp tidigt nästa morgon för att hämta upp Nicolina. Hon tydde sig direkt till honom och ville absolut inte sitta i något baksäte eller i en bur på väg till hägnet – nej, den här damen insisterade på att sitta i Vasiles knä under resan som du ser på ett av fotona här.

Nu är hon i hägnet, och även om hon är lite konfunderad över sin nya miljö så är hon helt enkelt ett bedårande charmtroll. Hon är väldigt förtjust i alla människor i hägnet och vill gärna ha gos, kel och få busa med de hon träffar på. Hon är helt enkelt en underbar hund i sina allra bästa år. Vi uppskattar henne till att ha blivit född i mitten av 2017. Här finns en guldklimp för dig som vill ha en förtjusande vovve i sina bästa år med glimten i ögat, och för dig som är beredd på lite pälsvård för lite borstning står nog på schemat om man adopterar Nicolina. Hon kommer att bli en trogen bästa vän som aldrig kommer att lämna dig ensam och som vill vara med dig så länge hon lever. En riktig underbaring är hon.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu