Nicco

Född 2014
Höjd ca 55-60 cm
Vikt ca 30-35 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vackre Nicco med de nästan självlysande kloka ögonen har varit ägd, det vet vi eftersom någon besvärat sig med att skära av hans öron och vanligtvis görs detta på hundar som sätts ut för att vakta får. Varför i hela fridens namn man gör det har vi inte förstått, ibland är det bara ena örat de skär av och ibland båda. Det verkar vara mer av gammal hävd man gör så och vi har inte kunnat se anledningen. Det är självklart plågsamt och väldigt brutalt att göra så på en hund och otvivelaktigt en väldigt smärtsam och otäck upplevelse. Dessa fårvaktare är det vanligtvis ingen som håller reda på, utan de placeras helt enkelt ut bland fåren, och är det så att de stannar kvar och vaktar fåren så är de bra fårvaktare, och är det så att de traskar iväg så är de inget att ha och inget man bryr sig mer om.

Nicco hittades på en stor parkeringsplats av Vasile som blev väldigt orolig när han såg den här lufsiga hunden vandra runt och leta bland sopkorgarna efter något att få i sin hungriga mage. Vasile lockade Nicco till sig med lite god burkmat som han alltid har i bakluckan och Nicco kom fram och åt sig mätt, och steg gärna in i bilen och på den vägen var det och snart var Nicco i vårt hägn. Om Niccos ägare inte varit nöjda med honom för att han kommit tillbaka till gården och de har åkt och dumpat honom, eller om det är så att han vandrat iväg på egen hand – det vet vi inte såklart.

Nicco är ytterligare ett i raden på bevis att hundar är för goda för denna värld. Trots att han blivit så omilt behandlad ser han på människor som nya vänner och är väldigt kontaktsökande och tillitsfull och är helt fantastisk. Han har en stor och ullig päls som så många av den här typen av fårvaktare så lite borstning av sin nya familjemedlem får man vara beredd på. Söker du en härlig, pälsig charmör i sina allra bästa år, en klok och vacker hund som gärna gosar med dig och kan vara överlägset bäst på att värma kalla fötter i soffan om vintermånaderna så kanske Nicco är hunden för dig?

Goa Andrea och Måns som nyligen varit nere och volonterat i hägnet beskriver vår kära Nicco som världens gosigaste, som njutit enormt av deras mjuka smekningar. De tror att denna ljuvliga nallebjörn kommer att bli en riktigt fin familjemedlem med sin genomsnälla personlighet. Han har verkligen anammat talesättet: ”är man stor så måste man vara snäll”. Han är den vänligaste jätten ni någonsin kommer att stöta på.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu