Neville

Född 1 Augusti 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I slutet av augusti 2020 räddades denna lilla kull av vår kära Cristina som arbetar i hägnet i Suceagu. De var så kallade ”ägda” hundar, men att låta sina hundar leva utomhus bland soporna är inget värdigt liv för någon levande varelse, inte minst för oskyldiga valpar. De så kallade ägarna var endast tacksamma över att Cristina tog dem där ifrån då de egentligen inte ville ha med dem att göra. I bilderna kan ni se under vilka förhållanden som de små fått leva innan de räddades. De var de oönskade avkommorna till den tik som de även ägde och Cristina berättade för dem att de kan ta sin tik till oss för gratis sterilisation så att detta slipper ske fler gånger och vi får hjärtligt hoppas att de tog detta till sig och kommer att göra det inom snar framtid. Hade de inte räddats av Cristina hade de små antagligen svultit ihjäl där ute, kanske det man hoppats på genom sin apati och denna passiva handling av att inte direkt avliva dem men ändå blint stå bredvid och låta det ske.

Valparna har fått namnen Anastasia, Fiona, Juliana, Paddington, Neville och Minerva. De är en härlig liten skara som njuter till fullo av livet i trygghet och att ha en egen kennel i Fântânele där de kan härja och stoja för fulla muggar. De hade ett sjunde syskon men sorligt nog så avled han i valpsjuka då han tyvärr hade ett sämre immunförsvar än resten av syskonen och avled i Rumänien då hans lilla kropp inte orkade mer trots att vi gav honom den bästa möjliga vård. De resterande syskonen är fullt friska och letar nu efter sina egna föralltid-hem. Vi vet inte vad det är för raser i dem eller hur stora de kommer att bli som fullvuxna, troligtvis är de blandraser över flera generationer. Călins fru kallar dem skämtsamt för ”leksakshundar” då de i nuläget är så små och söta men som vi alla vet växer alla gulliga och näpna små valpar upp och om de fortfarande är små till växten då kan vi inte säga. Bilderna som ni kan se är här tagna i slutet av augusti 2020. De kan komma till Sverige först i december, då de har fullbordat sina vaccinationsprogram och är tillräckligt gamla för att kunna kastreras. Andrea och Måns som volonterade i hägnet i början av september berättar att de är oerhört sociala små parvlar som glatt springer fram och skäller gällt för att få uppmärksamhet, kel och någon att leka med. Leksakerna som vi kunna köpa in tack vare era donationer var väldigt uppskattade av dessa små vildingar. Vill du ge en hund en andra chans till livet och få en underbar levnadskamrat på kuppen är en av dessa valpar helt rätt för dig.

Som ni kan se har lille Neville mist sitt ena öga och vi vet inte hur detta har skett. Valpar har ju en enorm motståndskraft, och när Neville får röja runt med sina syskon syns inte ett spår av att det skulle bekomma honom att vara enögd. Nu hoppas vi att hans för-alltid-hem får syn på honom och vill ge honom en chans trots att han bara har ett öga. Han enögdhet är inte något som han lider av eller som smärtar honom. Därför är hans pris är nedsatt pga handikappet.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu