Neil

Född Juli 2018 - Finns i Borlänge
Höjd 46 cm
Vikt 12 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Neil som också kallas Fenix kom till Sverige i februari. Familjen får inte tiden att räcka till för en unghund med massa spring i benen samtidigt som de har mindre barn, de har därförbestämt att Neil kommer att få det bättre i ett nytt hem. Han fungerar bra med barn även om de är små, koppel går han alldeles utmärkt i, han springer lös på vissa promenader och även det går alldeles galant och han har ingen stark jaktinstinkt som märkts av på de lösspringande promenaderna. Åka bil är bara festligt, och han vaktar inte heller utan skäller bara lite om den andra hunden i hushållet skäller, annars kan det vara. Neil/Fenix har inte visat på några rädslor överhuvudtaget utan verkar komma överens med hela världen han träffar på. Men eftersom han är ung så behöver han arbeta med huvudet för det är något som han tycker är väldigt roligt. Ensamträningen går framåt och han har varit ensam som mest 3 timmar. Han vill gärna tugga på lite saker om han blir lämnad ensam så det är viktigt att fortsätta den träningen och att sysselsätta honom och ge honom mycket härligt att tugga på under ensamträningen och också se till att han fått motion innan.

Vad är då Neils/Fenix bakgrund kanske du undrar? Neil och hans vän Gary sågs leta mat tillsammans i en intilligande by precis intill en skola. När Vasile kom dit för att försöka fånga dem båda och hjälpa dem till tryggheten så slank Neil iväg och Vasile fick endast tag på Gary. Neil försvann iväg och vågade sig inte fram trots att Vasile lockade med godsaker. Några barn kom springande ut från skolan i tron att Vasile var en hundfångare för Ecarisaj som är det s k dödshägnet, de ropade till honom att han inte skulle göra illa hundarna, men av Vasile fick de förklarat att han bara ville hjälpa dem till ett bättre liv, och att Gary skulle få chansen till ett liv i lyx och överflöd i Sverige. Barnen blev väldigt lättade, och de lovade att de skulle hålla utkik efter Neil om han skulle komma tillbaka, och i så fall skulle de eller deras fröken ringa på en gång. Det här är så hjärtevärmande för är det något som vårt hägn ASIPA och vi i föreningen kämpar för så är det en förändring i hur hundarna och andra djur värderas, och det är vår övertygelse att en förändring ska ske genom att utbilda nästa generation i djurens värde, det var därför som våra hjärtan slog några extra volter när vi fick erfara hur dessa barn faktiskt värnade om Neil och Gary.

Det dröjde två dagar tills en fröken från skolan ringde och berättade att nu var Neil där igen, och att hon hade tagit av sin lunchkorv och matat honom för att hålla honom kvar. Hon bad Vasile skynda sig, och det gjorde han också, och med frökens hjälp så var snart Neil också infångad. Både Gary och Neil finns nu i hägnet och söker sina för-alltid-hem. De är båda fortfarande lite förvirrade över den stora omställningen från att ha försökt som bara små 5-månaders valpar överleva på egen tass, till att sitta i ett hägn där maten serveras dem och människor inte längre är något de små valparna behöver vara rädda för.