Motru

Född ca 2014 - finns i Malmö
Höjd 59cm
Vikt 26 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5500 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Motru kom till Sverige i Mars 2018 och har sedan dess bott i sin familj en lägenhet i centrala delarna av Lund. Motru som numera kallas Morty fungerar bra i nya miljöer, går fint i koppel, är helt rumsren och fullkomligen älskar att åka bil. Hans bakgrund gör sig påmind då han kan bli lite osäker kring okända större män, men annars har historiken i mångt och mycket hunnit blekna bort. Han kan vara lös under kontrollerade former när det är stora rastområden, men han är förtjust i att jaga kaniner så det fungerar inte alltid. Även om Motru fungerar bra i stadsmiljö så älskar han att få komma ut i skog och mark, och såklart att få ta igen sig i soffan och få kärlek när han är hemmavid. Han har inte bott med katt, och med tanke på hans jaktinstinkt så ska man komma ihåg att det kan innebära en del träning för att han ska fungera med katter. Hans familj har fått en bebis som har vuxit upp till ett litet barn som gärna vill krama Motru, och det tycker han helt förståeligt är väldigt obehagligt och har reagerat på detta, och där är också orsaken till att han söker ett nytt hem. Många av våra hundar som har bott på gatan har en stor osäkerhet kring barn, det är välkänt och tänker man då på att få något som man är lite ängslig inför som trycker sig mot en så blir det inte alls bra. Så finns barn så bör de inte vara alltför små, och är de lite äldre och hundvänliga så går det bra.

Han bor nu hos en god vän till familjen i Malmö och söker med ljus och lykta efter sitt för-alltid-hem där han kan få stanna resten av sitt liv. Han är en charmig krabat som skulle göra vem som helst lycklig, så vi har inga betänkligheter i att han inte skulle finna sitt nya hem riktigt snart.

Vad är då hans bakgrund? Jo, Motru är som många andra hundar född på gatan. Vi vet inte mer än så om hans bakgrund utan Alina plockade in honom när hon såg honom ensam och slokörad strövandes Clujs gator så bestämde han sig på en gång för att Alina, det är någon att lita på det. Till en början var han som så många andra gatuhundar rädd för människor vilket han visade genom att huka sig så fort någon gjorde en hastig rörelse så vi vet att han inte blivit behandlad väl under den hårda uppväxten som gatuhund. Motru har bott i hägnet sedan sommaren 2016 och där har han utvecklats till att bli en väldigt stabil och härlig hund som är kontaktsökande och gärna kliver fram till nya människor som kommer på besök i hopp om lite kel eller kanske en godbit. Han har ett fantastiskt fint och gentlemannamässigt sätt och är inte den som är burdus på något sätt. Du ser även här några bilder från hans tid i hägnet.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu