Morello

Född 2017
Höjd ca 50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Morello hittades tillsammans med sin kompis i slumområdet Pata Rât. Området Pata Rât är en slum och har bildat sin egen subkultur som är olik från resten av Rumänien. Det är ett område där det kryllar av hundar som rotar bland soporna för att få föda och försöker överleva för dagen. Det skär in i hjärtat att veta att det finns människor och djur som lever under dessa undermåliga omständigheter. Krasst beskrivet är Pata Rât Clujs sopområde där som sagt både människor och djur blivit bortkastade från samhället och gör sitt yttersta för att försöka överleva minut för minut, dag efter dag.

När Morello fanns hade hon ett stort, blodigt och infekterat sår på ryggen som Alina tror har orsakats av att hon haft loppor och sedan kliat sig själv för att motverka klådan och det har i sin tur blivit ett stort och vidrigt sår. Livet i slummet är inte det mest optimala för att låta ett sår läka fint utan istället har alla bakterier och smuts som råder där endast förvärrat vad som börjat som ett litet sår. Det var akutläge för Morello att hjälp annars hade hon med stor sannolikhet dött av sepsis från det smutsiga såret. Väl på ASIPA har Morello blivit behandlad mot loppor och annan ohyra samt fått vård för att hålla det hemska såret rent och fint så att det kan läka i lugn i ro. Som ni kan se är hon rakad på ryggen då trots att såret nästan är färdigläkt så har pälsen inte ännu hunnit växa tillbaka där ännu, men det kommer det att göra så småningom.

Morello är en försiktig tjej som troligtvis har genom den hårda vägen fått lära sig att den bästa strategin för att överleva är genom att undvika människor så mycket som möjligt, då kan man leva ett så tryggt och fredligt liv som går under omständigheterna i Pata Rât. Vi tror att det har varit en chock för henne att komma till ASIPA och för första gången få erfara att det faktiskt är så att människor kan vara snälla mot en, det konceptet har nog inte funnits i hennes värld förut. Hon håller sakta men säkert på att utforska denna nya företeelse och vårt team gör sitt yttersta för att lära om gamla och djupt inrotade instinkter om att hålla sig ifrån folk. Vi märker att under sitt lager av skepsis och osäkerhet finns det ändå en nyfikenhet som vill komma fram, en tillit som vill våga tro att denna gång kommer det inte att sluta dåligt och att bli omhändertagen är ju faktiskt ganska härligt. Den som adopterar Morello får vara beredd på att det kommer att ta en del tid och tålamod för att hjälpa henne känna sig säker så att hon vågar blomma ut och ta för sig av det goda som livet har att erbjuda. Men det är absolut inte omöjligt, när det väl har skett tror vi att man kommer att ha en av de mest trogna vännerna som går att finna. Morello är en oslipad diamant som aldrig förut haft chansen att få känna sig som en älskad familjemedlem och nu vill vi ge henne den möjligheten. Vi hoppas att det finns någon där ute som är villig att ge vår söta tjej det hundliv som hon förtjänar.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu