Monty

Född 2017
Höjd ca 45 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Vasile fick ett samtal från en kvinna som bor i en by i bergen ovanför Cluj. Kvinna berättade att de andra byborna ville döda två hundar som bodde runt byn. De hade tröttnat på att de skällde om nätterna, försökte komma åt soporna i sin jakt på mat och upplevde de som väldigt störande. Planen var att lägga ut glykol till hundarna och förgifta dem på så sätt. Kvinnan hade hört talas om vårt hägns arbete och dess arbete med djurskydd. Vasile och några andra åkte upp till byn och hittade Monty på ett fält strax utanför. Ibland kan det var knepigt att fånga in vissa hundar som är så rädda för människor p g a sina dåliga erfarenheter, och det borde varit det med Monty också, men det var som om Monty direkt bestämde sig för att det här var människor som kom för att hjälpa honom, och det var lätt att få in honom i bilen.

Monty hade ett fult sår på bogen när han kom in, som vi inte vet hur det uppstod, men annars var han mest mager under sin rufsiga päls. I hägnet så anpassade han sig direkt och njöt stort av både den lilla uppmärksamhet som de hinner med att få, och att få mat serverad. När han ligger där och njuter av den värmande solen, och glömmer bort den fruktansvärt hårda vinter som varit högt uppe i bergen, så finns det ett än bättre liv här hemma som vi hoppas att han snart får uppleva. För även om hans nya tillvaro är väldigt lyxig så är ett hägn inte annat än en förvaringsplats för hundar i väntan på en resa. De är trygga, de får mat men ett hundliv ska vara så mycket mer än så.

Monty är social och hälsar glatt på alla människor han möter i hägnet, och han är likadan med andra hundar. När Diana som är vår fotograf är där så lägger han sig direkt på rygg med slutna ögon och bara njuter av hennes klappar. Kan du ge Monty det liv han förtjänar? Soffhäng, promenader, kärlek och trygghet? Då har du en vän för livet i Monty som kommer vara dig evigt tacksam för den gåva ett liv som älskad hund i Sverige är för honom som nätt och jämnt undkom en glykolförgiftning i de Rumänska bergen.