Moira

Född Juni 2017
Höjd ca 45-50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Moira hittades av Alina en höstdag när hon passerade ett slumområde i utkanten av Cluj. Vid sidan av vägen sprang Moira i vägdiket och sökte efter mat. Det rörde sig människor i området men det var ingen som slängde ens ett endaste ögonkast åt Moiras håll. Moira var i ett eländigt skick, mager och med revben som syntes klart och tydligt, och hon hade den där krumma hållningen som hundar kan ha när de lever på gatan. De är i en ständig stress och rädsla för att något ska hända dem så de signalerar hela tiden undergivenhet och kastar bara lite ängsliga ögonkast under lugg och från sidan. När Alina stannade så tog hon direkt mat ur bakluckan och Moira var inte sen att förstå att detta som luktade så frestande måste komma från en snäll människa. När hon fått äta lite så var det en enkel match för Alina att få in henne i bilen för att följa med tillbaka till hägnet.

Nu kunde man tro att Moira skulle vara en skyggis även när hon kommit till hägnet, men inte då. Hon verkade förstå på en gång att här var det bara snälla människor, hon klev direkt ur sitt skal och visade sig vara en lite social solstråle. Moira är väldigt kontaktsökande och kastar sig fram för kel och gos om hon ser att det kan erbjudas. Hon fungerar bra med andra hundar och är väldigt leksugen. Vår veterinär Andra uppskattar hennes ålder till ca 1,5 år.

Söker du en lojal kompis så vill vi tipsa om fina Moira. Hon skulle älska livet som en familjemedlem och är det så att du vill skämma bort henne med lite soffhäng så kommer hon att bli bästa fotvärmaren.