Milo

Född Dec 2018 - finns i Örebro
Höjd 65 cm
Vikt 26 kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Milo är en aktiv hund som trots det inte är alls så förtjust i träning som husse är. Husse vill gärna ha en hund att träna aktivt med, men det vill inte Milo som är mer en hund som har spring i benen, kommer på inkallning, går fint i koppel och så är det räcker det ganska bra tycker Milo. Milo är en väldigt enkel kille på det sättet, han älskar att åka bil, att åka buss eller tåg är inte heller något problem. Barn fungerar också bra. Milo ser inte heller några problem med kloklippning, dusch eller någon hantering. Han har ett hjärta av guld och är en ganska stor kelgris som charmar alla som kommer i hans väg. Hans nuvarande hem säger ”Det absolut härligaste med Milo är att han är så himla enkel att ha och göra med. Du kan ta med han överallt och han vill bara vara till lags”. Blir Milo väldigt nervös över något får han gärna stressmagen och får diarée. Vi tror att det Milo behöver är att få komma till en familj utan krav på att aktivera honom, där Milo helt enkelt bara kan få leva ett vanligt hundliv och även bjudas möjligheten att springa av sig ordentligt. Milo kom till Sverige i April 2019 och har nu i strax över ett år bott i samma familj, och han är också kvar där i avvaktan på att hitta ett nytt hem.

Här kommer hans bakgrund: En bit från vårt hägn i Cluj ligger det en nedlagd fabrik som är omgärdat av stängsel. Ägarna till fabriken har satt in två schäfertikar att vakta området, stängslet är inte helt, och inget är i bästa skick om vi säger så, utan det är hål här och var. De båda tikarna har ändå stannat kvar på området då det blivit deras trygghet och där har de fått mat några gånger i veckan. Vasile fick ett samtal ifrån ägaren som tyckte det var väldigt besvärligt att de båda tikarna fått varsin kull med valpar, och han frågade om Vasile kunde hjälpa honom. Ni som varit på den här sidan vet ju att dumpade valpar hittar vi hela tiden, när människor i den här personens situation helt enkelt lyfter in valpar i en bil och dumpar dem på en åker, i ett dike, på motorvägen o s v. Hur arg man än blir på att folk låter hundar leva under de här omständigheterna så var det i alla fall bra att han ringde Vasile istället för att dumpa dem någonstans. När Vasile kom dit möttes han av två glada tikar där svansen gick som propellrar av uppmärksamheten. De har nog aldrig varit mycket till vakthundar alls.

Vasile hälsade på de två tikarna och de sammanlagt 11 valparna som alla skuttade runt honom utan att vara det minsta skygga. Det var sex i en kull Milo, Misty, Maddie, Murhpy, Max, Manda och fem i den andra kullen som var lite yngre. Tyvärr såg han också att mammorna var magra och att valpmagarna var skrynkliga och tomma, valparna var alla var fulla med ohyra och som det visade sig senare också mask. En av valparna i M-kullen hade en allvarlig skada och det första Vasile gjorde var att ta med sig den till veterinären, valpen hade fått en så allvarlig skada på ögat att när de var hos veterinären och det undersöktes så ramlade ögat helt enkelt ut, och veterinären fick snabbt söva den lilla valpen och ta bort ögat.

Efter det att en transport lämnat med hundar på sin väg mot Sverige och ett nytt liv så fanns det plats i hägnet och nu är alla valpar där. Vasile krävde att även mammorna skulle få komma till ASIPA och mannen som i alla fall hade den goda smaken att skämmas en smula lovade att även ge upp sina ”vakthundar”.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu