Mila

Född Juli 2020
Höjd växer fortfarande - nuläget cirka 40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Mila, Kimmie och Sigge kommer från byn Florești som ligger cirka en halvtimme ifrån Suceagu, där vi har vårt hägn. De var ägda hundar men vi använder termen ”ägd” väldigt löst här då det inte är i närheten av vad det egentligen bör betyda vilket är att vara älskad, omhändertagen och beskyddad. I stället tillhörde de några människor som inte ville ha med deras existens att göra och hade slutat att mata dem. Vi kan inte veta med säkerhet men kan med all sannolikhet anta att de är verkningarna av när folk inte kastrerat sina hundar och det sedan sätts fler oönskade liv till värden vars förefintlighet som endast ses som en börda. De räddades därifrån av en godhjärtad kvinna som även räddat hunden Siberia. Hon tog med sig dem till hägnet för att få dem kastrerade gratis hos oss i vår kastreringskampanj och hade senare tänkt att försöka hitta hem åt dem på egen hand. Men efter ingreppen när de låg på vår eftervårdsavdelning och vilade ut, kom kvinnan och våra veterinärer gladeligen överens om att vi kunde behålla dem och försöka finna föralltid-hem åt dem i Sverige.

Vi märker att fina Mila har tagit hårt vid sig av att ha behandlats som oönskad ohyra av sina förra ägare. Det är tydligt i hennes beteende att hon aldrig varit med om mänsklig vänlighet tidigare. De i hägnet jobbar dagligen på, med att ge henne nya och fina erfarenheter så kommer det att ta tid och tålamod för henne att våga lita på folk till fullo. Även om vi inte vet exakt allt hon varit med om i sitt förflutna så kan vi spekulera utifrån det lilla vi vet att hon fått erfara den fula sidan av mänskligheten särskilt med tanke på att hennes förra ägare varit villiga att svälta henne för att slippa henne. Det har fullt förståeligt satt sina spår i hennes unga själ och hon kommer att behöva en rejäl dos med tid och tålamod för att bli den härliga tjej som vi vet har potential till att bli i rätt miljö, något vi har hjärtvärmande har fått bevittna många gånger förut. Mila behöver bara att någon är villig att ge henne en chans att få blomstra ut. Hon är en mjuk liten tjej som inte har hunnit fylla på sin ryggsäck av erfarenheter, kanske är det just hos dig som hon kommer att få den chansen. Inuti henne vilar en fantastisk hund som bara behöver lite hjälp för att det ska lockas fram.

Det som Mila önskar från sitt föralltid-hem är en lugn miljö på landet utan för mycket yttre distraktioner där hon kan få vila ut och utvecklas. Hon söker efter en kärleksfull, tålmodig, hundkunnig och tryggt guidande person (med fickan full av köttbullar) som kan hjälpa henne att hitta sitt tassfäste. Ett hem där det finns en hundkompis som kan vara hennes stöttepelare är också utav stor vikt.

Tänk att få vara den som får äran att vinna denna tjejs hjärta och tillit och få chansen att få följa hennes utveckling från att vara osäker på omvärlden till att fånga dagen med självsäkerhet. Det är en av de mest fantastiska resorna man kan göra ihop med en hund, det är något ödmjukt och kärleksfullt som skapar ett otroligt band till sin hund. Det kommer att få ta sin lilla tid men vi kan garantera att det kommer absolut att vara värt det.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu