Mikey

Född 2016
Höjd cirka 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Mikey och kompisen Spike var ägda till någon som Andra känner, men eftersom de ska flytta och de inte får lov att ha med sig hundar i den nya bostaden har de bett om henne att hitta ett hem åt dem. Eftersom de vet att hon har ett enormt hjärta och brinner för att hjälpa djur i nöd. Andra blev mycket upprörd när hon fick veta att hennes bekanta skulle flytta utan att ta med sig Mikey och Spike då hon känner ett enormt ansvar över dem men har tyvärr inte själv möjlighet att ta hem dem till sig. Hon skrev till oss och vädjade om vår hjälp för att hitta föralltid-hem i Sverige åt de båda pojkarna, hem som de aldrig någonsin igen kommer att behöva lämna.

Mikey kommer från det kommunala hägnet i Vatra Dornei, Andra träffade på honom när hon var volontär där och arbetade med att kastrera de hundar som fanns där. Mikey fångade då hennes blick och hjärta med sin mjuka personlighet och hur han istället för att tränga sig fram för att glufsa i sig maten som de andra hundarna gjorde, istället väntade han försiktigt och tålmodigt på sin tur lite som tjuren Ferdinand. Hon kände att det kommunala hägnet inte alls var rätt plats för en mild kille som Mikey så hon tog sig med honom hem på tåget.

Första natten hemma hos Andra somnade han snällt i hennes armar och sådär låg de nära varandra hela natten. Han har bott hos henne bekanta länge och är helt rumsren och en ljuvlig familjehund som har anpassat sig till livet i ett hem, han är duktig i koppelgång och bara en kär kille överlag. Det allra bästa han vet är att ligga och sova på soffan, då njuter han som mest. Finns det någon av er där hemma som är villiga att öppna era hjärtan och hem åt guldklimpen Mikey? Andra försäkrar oss om att den som väljer att adoptera Mikey kommer inte att ångra sig utan kommer att få en bästa vän för livet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu