Melody

Född April 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Den här moderslösa kullen satt i dödshägnet som i Rumänien heter Ecarisaj. Mancino, Matisse, Melody, Milano, Mille och Mozart hade tagits in till Ecarisaj av den lokala hundfångaren. Hur de här små sötnosarna hade hamnat i hans klor kan vi inte svara på, men det allra troligaste är att de hade blivit dumpade någonstans. Nästan varje valpkull vi hittar eller som kommer till Ecarisaj har dumpats av någon som har en hund på sin gård, den hunden har parat sig med en lösdrivande hund och valparna tolereras så länge de inte kräver mer än att dia sin mamma. När de börjar göra mer väsen av sig och kräva fast föda så lastas de ofta in i en bil och körs iväg någonstans och dumpas där. Hamnar valparna i Ecarisaj som de här olycksfåglarna gjorde så är det förmodligen någon som ringt hundfångaren som stört sig på valparna. Det är så hjärtskärande tragiskt så det liknar ingenting.

I Ecarisaj så bryr man sig inte alls om hundarna, och man blandar hundar som kommit in hej vilt. En följd av det blev att den här söta kullen blev sjuka i Parvo. Det är en sjukdom som vi i Sverige vaccinerar våra hundar mot, men som små valpar inte har något skydd mot alls. När vi fick höra att de här valparna insjuknat tog vi dem omgående till en veterinär där de fick vård och de klarade sig igenom sjukdomen. Vi har tidigare haft hand om valpar som fått Parvo, och de valparna som har överlevt har klarat sig alldeles utmärkt och inte fått några men av sin sjukdom.

Den söta kullen är nu alla friska och är som valpar är mest, d v s de leker som tokar och tumlar runt med varandra för att sedan somna i en stor hög tillsammans och när de vaknar igen så är det återigen full fart. De är helt bedårande helt enkelt. Vi vet ju inte vem varken mamman eller pappan är så vi kan inte säga hur stora de kommer att bli. De kan alla komma till Sverige och sin nya familjer i Augusti.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu