Maya

Född Feb 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Finaste Maya har inte ännu hunnit genomleva sitt första varv runt solen men hon har ändå varit med om mer fysisk smärta än vad man hade förväntat sig från en hel livstid. Maya räddades från gatan som valp av en otrolig eldsjäl som heter Elena. När Maya var runt ett halvår gammal hittade Elena ett hem henne i Rumänien, efter tre dagar när hon varit i sitt nya hem blev hon av genom tragisk olyckshändelse påbackad av en bil in i en grind. Detta orsakade en allvarlig skada i hennes ben, där huden och musklerna slets upp enda ner till benet och även rev upp hennes patellaligament samt orsakade en tibiafraktur. Bilderna från hennes sår är för grova för att lägga upp här på hemsidan men går att hitta på vår facebook-sida i denna länken. Familjen som ägde henne hade inte själva råd att betala veterinärkostnaderna och visste inte vad de skulle göra så de kontaktade den fantastiska Elena som adopterat ut Maya till dem och hon i sin tur kontaktade oss och bad om hjälp.

På så sätt kom Maya till vår vetskap och vi sa givetvis ja till att hjälpa denna rara valp på alla möjliga vis. Hon togs direkt till veterinären som då fastställde hennes skador och gav henne den vård som hon behövde. Hon har fått genomgå två operationer den första för att laga de frakturen och den andra ligamentskadan. Samt en andra operation för att laga huden genom en hudtransplantation för att åter kunna täcka det som slitits bort under olyckan. Hon fick hjälp av en specialist ortopedisk veterinärkirug som gjort att hennes återhämtning har gått toppenbra och tack vare fysioterapi och rehab är hon helt frisk och visar inga men från sin tidigare skada. Hon kan nu springa runt med sina jämngamla kennelkompisar som hon har i hägnet i Suceagu och busar bekymmersfritt som vilken unghund som helst. Hon kommer att behöva fortsätta en försiktig muskeluppbyggning för att återfå normal styrka i sitt ben då hon har varit gipsad och inte kunnat busa och bygga muskler på samma sätt som en vanlig unghund. Men med rätt träning som tar det i en lugn takt så kommer inte det att vara några bekymmer.

Maya har beskrivits som ”en otroligt vänlig själ som kommer att vara som en blomma till sin framtida ägares själ”. En av de som vårdat henne har sagt ”jag hoppas att hon kommer finna just sin människa, för det förtjänar hon verkligen. Hon är en så duktig och kärleksfull tjej”.

Hundar är verkligen helt otroliga varelser, de kan gå igenom så mycket hemskt men fortfarande klänga sig fast vid sin levnadsglädje, det är så vackert och beundransvärt. Detta stämmer verkligen in på Maya och vi tycker att hon är helt fantastisk. Vi hoppas att hon snart finner sitt eget föralltid-hem där hon kan leva lycklig i alla sina dagar.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.