Maxine

Född Maj 2018
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Maxine och henne syskon Mango och Mitzie hittades som så många andra valpar dumpade vid sidan av en väg strax före julen 2018. Vi hade fullt i vårt hägn och hade ingen möjlighet att ta emot dem på en gång, och de fick tas omhand i ett hägn i Iclod som drivs av goda vänner till Alina och Vasile, och som ligger en bit från Cluj där vi befinner oss. Vi har hela tiden tänkt ta över dem till vårt hägn men varje gång så har det dykt upp andra hundar dumpade vid vår grind, på gatan, på en åker o s v och vi har blivit tvungna att ta in dem istället. Nu äntligen har det blivit systrarnas tur att komma till oss för att söka sina för-eviga-hem.

Den förtjusande lilla syskonskaran har alla det gemensamt att de är ganska mjuka och lite försiktiga av sig. Sådant kan i och för sig komma att förändras när de kommer till Sverige och får möta den fulla magnituden av trygghet och då får man se lite mer bus och framåtanda. Ett hägn är inget ställe för en hund att växa upp i, och därför hoppas vi snart få se dem allihopa här hemma. När Diana, vår fotograf, kommer till dem för att ta lite bilder är de alla nyfikna och vill gärna se om hon har något gott med sig att bjuda på, och de andra i hägnet berättar samma sak. Det här är hundar som söker kontakt, kel och uppmärksamhet.

Vi vet inte vem mamman eller pappan är, eller hur stora de är, men vi tycker oss se att de här tjejerna inte kommer att bli så mycket större än vad de är nu. Nu har de alla bott ute hela vintern och fått sitt skydd från väder och vind från hundkojor, och de har därför en rejäl vinterpäls som nog inte kommer att vara fullt så stor när de flyttar inomhus.

Maxine är lite blygare än sina syskon, och hon vill gärna ta sig en ordentlig funderare på om du vill henne väl innan hon närmar sig. Hon är lite försiktigare och behöver lite stöd i sin nya familj för att bygga lite självförtroende och våga ta för sig lite mer.