Marvin

Född Aug 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En kväll i slutet av augusti skrev vår veterinär Andra till oss, då hon hade sett ett inlägg på Facebook om denna mamma och sina valpar. Hon frågade oss om vi kunde hjälpa henne och självklart så sa vi ja. Denna tik med sina nio små valpar hade hittats ensamma och utsatta för alla faror som förekommer när man lever på gatan. Givetvis skulle vi inte vända blicken bort när vi har möjlighet att ta in dem och ge dem den kärlek och omsorg som de behöver. Samt fina, godhjärtade Andra som inte bara bläddrade förbi på Facebook och kollade på något annat trevligt och ignorerade ropet på hjälp som lagts upp.

Vi vet inte om det är så att mamma Adele levt på gatan hela sitt liv eller om hon en gång varit en ”ägd” hund som inte varit kastrerad för att sedan dumpas så fort hon blivit dräktig då hennes så kallade ägare inte velat behöva bekymra sig med ansvaret av att ta hand om henne och sina avkommor. Det är en vanlig företeelse i Rumänien som resulterar både i att gatuhundsproblematiken fortsätter och ökar samt att många hundar mister sina liv då livet som gatuhund är fullt av faror. Som ni kan se gjorde hon sitt bästa för att hitta en så ”bra” plats som möjligt trots omständigheterna där hon kunde föda sina valpar och försöka hålla dem säkra.

Familjemedlemmarna har fått dessa namn: mamma Adele och valparna Beyonce, Bob, Elton, Elvis, Freddie, Marvin, Rihanna, Ringo och Shakira. Den fina hundfamiljen togs in av en snäll familj som agerat jourhem åt dem, tills valparna blivit större. Efter de vuxit till sig och det blev lite väl mycket för dem att ha nio vildingar i sitt hem kom hela familjen kommit till vårt hägn i Fântânele. I denna länk kan ni se ett videoklipp från när de flyttade till hägnet.  Vi är så tacksamma att de snälla människorna tog sig an hundarna. Istället för att låta dem behöva klara sig på egen tass på gatan, något som antagligen hade resulterat i att några av valparna inte hade överlevt så länge.

Först bodde de i samma kennel i Fântânele, som ni kan se i videon men nu har mamma Adele fått en egen kennel då livet som niobarnsmamma inte är lätt, särskilt inte när barnen är sjövilda busungar. Valparna är helt underbara och lever loppan, precis som vilka valpar som helst. Vi vet inte vad det är för raser i dem, troligtvis är de blandraser över flera generationer och vi vet inte hur stora de kommer att bli som fullvuxna. Mamma Adele är cirka 55cm hög men vi vet inte om de brås på henne eller på sin okända pappa. Nu är de på jakt efter sina föralltid-hem där de kan få leva som älskade familjemedlemmar och få ta del av allt det goda som finns här i världen.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu