Mariola

Född 2010
Höjd ca 35cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Zoli är en av de eldsjälar som arbetar i vårt hägn, han bor i byn Baciu som ligger strax utanför Cluj. En dag så upptäckte han söta Mariola vandrandes runt där, hon hade bara dykt upp från en dag till en annan utan att någon visste vart hon kom ifrån. När detta sker är det oftast så att någon har åkt iväg och dumpat sin hund långt hemifrån så att de inte ska hitta tillbaka igen och då måste klara sig på egen tass.

Mariola är en äldre liten dam så troligtvis är det så att man har tröttnat på henne när hon börjat bli en senior och istället för att behöva ta hand om en till åren kommen vovve och allt vad det kan innebära har man istället valt att överge sin fyrbenta kamrat. Det är en hjärtskärande förekomst och vi är otroligt glada att hon hittades av Zoli så att hon slapp vandra runt där, undrandes om hennes familj någonsin skulle komma tillbaka för henne i hopp om allting bara varit ett stort misstag och att hon snart skulle få komma hem igen.

Han tog med henne direkt till vårt hägn, där vår söta lilla tjej fått en trygg plats och en varm och gosig kennel att vila i och en full matskål så hon inte behöver gå hungrig. Mariola har beskrivits som en mjuk och tystlåten liten donna som njuter av livet som det är. Hon går väl ihop med de andra hundarna i hägnet och gör inte mycket väsen av sig. Hon är som tjuren Ferdinand som är belåten bara av att få vara med på ett hörn och lugnt hålla koll på alla andra stojjiga busungar. Då hon är en lite äldre dam visar det även sig på hennes tänder som slitits med åren men det är inget som smärtar henne. Vi tror att hon kommer passa bäst in i ett lugnt hem som kan erbjuda henne härliga skogspromenader då och då som hon kan få lunka med på. Vi hoppas att det finns ett föralltid-hem där ute åt vår milda och rara Mariola.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu