Maribella

Född Nov 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Den lilla sötnosen Maribella hittades av en god vän till Vasile på gatan strax utanför Cluj. Hon var en liten mager skrutta som oroligt sprang kors och tvärs, och den här kvinnan stannade bilen och lockade på Maribella som kom springande mot henne med svansen lågt viftande. Det var alldeles tydligt att hon inte visste vart hon skulle eller vad hon skulle göra, och hon var i ett väldigt dåligt skick och när kvinna såg på henne så framgick tydligt att hon inte mådde fysiskt bra. Maribella är en väldigt liten hund, och när hon hittades var hon uppskattningsvis runt 4 månader, och hon skulle inte klarat sig länge som gatuhund. Cluj ligger uppe i de Transylvanska bergen och de har ett ganska hårt klimat med isande kalla vintrar och stekheta somrar, och Maribella hittades i Februari månad så du förstår vilken tur det var att den här kvinnan hittade henne innan hon gick under.

Maribella fick åka direkt till vår veterinär Andreea där hon undersöktes och provtogs och testresultaten visade positivt för parvo som är en sjukdom som vi regelmässigt vaccinerar våra hundar mot här i Sverige. När en hund insjuknar i parvo har det nästan alltid en dödlig utgång, och även om de får behandling hos veterinär som Maribella fick så hjälper det inte alltid utan en del av dem dör trots behandling. De valpar vi hittar har ofta ett dåligt immunförsvar som unga då de ärvt sitt immunförsvar från mamman när de diat, och mammorna har ofta överlevt på dålig kost. Maribella som är en liten turhund har undgått döden inte mindre än två gånger, först på gatan och sedan på veterinärkliniken. Det är p g a de intravenösa behandlingar som hon har fått som du ser att pälsen fortfarande är under utväxt på hennes framben. Under sin återhämtning när hon behövt bygga upp sin styrka så ville Alina inte låta henne bo i hägnet, utan hon har fått bo hemma hos Alinas föräldrar som har tagit hand om henne. Där har hon haft det bra, och hon myser ofta med deras katt som du kan se här på bilden.

Hon är en liten försiktig tjej med ett hjärta av guld och vi hoppas få se henne här i Sverige snart. Hon må vara liten och vi tror nog inte hon blir så himla mycket större, men hon är fortfarande en hund som behöver allt det som alla andra hundar behöver i härliga promenader i skog och mark.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu