Malika

Född Dec 2017
Höjd ca 50-55
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Malika är en riktig underbaring. Malika går fint i koppel, och hon kommer överens med alla andra djur hon träffar på. I jourhemmet har hon fått umgås med både kaniner, katter och hästar och det är inga problem alls. Att åka bil är inga konstigheter alls, och när hon tas med i nya situationer och miljöer går det också hur bra som helst. Jourhemmet beskriver henne som en underbar hund som lever här och nu, det är mycket bus och glädje i henne och hon beter sig som alla unga hundar gör. Malika är väldigt lyhörd, intelligent och lättlärd, så här är verkligen en framtida livskamrat med huvudet på skaft som man kan ha mycket roligt med. Malika är dock lite rädd för barn, och i jourhemmet finns inte så många barn att träna med så vi tror inte hon passar i en barnfamilj, utan den som adopterar henne får träna att umgås med barn i lugn och ro så kommer säkert även det att kunna lägga sig. Malika är en strålande vacker hund med massvis av charm, och vi vet att hon skulle göra vem som helst lycklig.

Så vad är då Malikas bakgrund kanske du undrar, den började i Rumänien då Malika hittades tillsammans med sina sju syskon Jamilia, Adana, Lulu, Farida, Amiri, Aisha, Kiros utan sin mamma. De låg alla övergivna på en öde liten gatstump strax utanför byn Iclod. Kanske har mamman råkat ut för något, eller så är de valpar till en gårdshund som ofta blir dumpade ute i ingenstans av gårdens ägare som tröttnat på att höra och se dem, och när de börjar kräva föda för att överleva så kastas de ofta ut och lämnas åt sitt öde. Det är en teori, men vi vet inte hur det har gått till och inte heller vilka föräldrarna är, det enda vi vet är att hela den lilla sköra valpkullen var en liten hårsmån från att gå under den där snöiga dagen i januari när Vasile såg dem av en händelse. Vintrarna i Cluj är ruskigt kalla, och den här dagen var det många minusgrader, så alla valparna hade kunnat duka under för kylan närsomhelst, undernärda som de var.

Därefter så kom söta Malika kom till vad som skulle bli hennes för-eviga-hem i Sverige. Det blev tyvärr inte så, kort efter hemkomsten så fick vi placera henne i ett jourhem, och som om den oturen inte var tillräcklig så kom hon lös från jourhemmet strax efter ankomsten. Det här fick till påföljd att Malika mitt i vår tryckande heta sommar fick leva på alldeles egen tass mitt i ett semesterparadis. Vår oro var stor, och vi i föreningen satte genast in alla resurser i att finna henne och det tog dryga veckan innan vi hade fått in henne i tryggheten igen. I dag har hon landat på ett underbart sätt hos sin jourfamilj.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu