Maiken

Född 2018
Höjd ca 65cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Alida, Violito, Mio och Eno hittades med sin mamma Maiken en isande kall januaridag i en mindre by uppe i de Rumänska bergen. En kvinna i byn såg mamma Maiken stryka omkring runtomkring kyrkogården för och då det syntes på Maikens juver att hon nyligen fått valpar så förstod att de fanns i närheten. Kvinnan som alldeles tydligt hade hjärtat på rätta stället började söka efter valparna utan att hitta dem. Dagen efter när hon återigen såg Maiken slinka in på kyrkogården efter att ha snokat runt i soptunnorna runt de kringliggande husen så bestämde hon sig för att smyga efter Maiken. På andra sidan kyrkogården så hittade hon dem under ett ödehus. Maiken hade lyckats åla sig in under det här huset med sin stora mage och grävt en trygg grop åt sig och sin blivande familj och där låg de nu och väntade på sin mamma.

Den här kvinnan kände till vårt teams arbete på plats och fick tag på Vasiles telefonnummer och ringde och bad honom komma och hjälpa den lilla familjen. Vasile som är en räddande ängel för alla utsatta djur åkte upp dagen efter. Maiken satt stolt innanför grinden till det gamla huset och undrade vad allt ståhej handlade om. Hon fick massor av mat ur Vasiles baklucka  under tiden som kvinnan ålade sin in under huset för att få tag i valparna och få ut dem en efter en. Maiken som både är klok och en väldigt positiv hund hade bestämt sig för att det inte var någon fara för varken henne eller hennes valpar så det var inte alls så svårt att lasta in familjen i Vasiles bil och sätta kurs tillbaka till hägnet på ringlande vägar.

Hur det nu kom sig att Maiken var där uppe i byn vet vi ingenting om. Kanske har hon en gång varit ägd, kanske har de dumpat henne eller slutat ge henne mat. Det är lika vanliga scenarier båda två. Väl i hägnet fick de bo med sin mamma ytterligare ett tag och hon tog väl hand om dem. Nu har hon tröttnat på dem då de är de fulla med bus och är stojiga och nyfikna som valpar ska vara, men det kan också vara ganska tröttande för en hundmamma så de bor nu i egen kennel.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu