Maganda

Född 2018
Höjd ca 60-65 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Söta Maganda hittades av Vasile inne i centrala Cluj-Napoca. Det är ovanligt att se lösspringande hundar i de centrala delarna, det är oftast i utkanterna av staden och i de mindre byarna och i bergen så Vasile hajade till när Maganda sprang i full fart på en trottoar. Det var tydligt att hon var väldigt stressad och det var en stor fara för att hon skulle springa ut och bli påkörd i den hetsiga trafiken som råder i Cluj. Vasile stannade bilen och lyckade få stopp på Maganda och fick strax in henne i bilen. När Vasile fått in henne i buren så var det tydligt att Maganda inte mådde bra alls, hon hade feber och hade blod bak i rumpan så Vasile körde henne direkt till veterinären Andreea. Hos Andreea så testades hon direkt för Parvo, Valpsjuka och Hepatit och Maganda visade positivt för Parvo. Det är en sjukdom som vi här i Sverige vaccinerar mot regelbundet och den har oftast en dödlig sjukdom om hunden inte får behandling för det. Så Maganda fick stanna hos Andreea där hon fick medicin i droppform mot sjukdomen och efter ca 14 dagar så var hon friskförklarad och har nu fått komma till vårt hägn.

Vår teori kring varför hon återfanns den där dagen är nog att hon blivit dumpad av någon som ägde henne, och förmodligen blev hon just dumpad därför att hon haft de blodiga diarréer som är ett av tecknen på sjukdomen.

Nu när hon är frisk och kry igen så ser vi vilken charmig tik det här är. Hon är förtjusande charmig, och vill så väldigt väl. Hon är snabb på att stå längst fram för att få en godsak och lite kel från Alina. Hon vill hemskt gärna vara nära och är väldigt lättlärd. Det här är en dam med huvudet på skaft, det kan vi lova. Ett hjärta av guld har hon också den här godingen.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu