Madge och Mai

Född Dec 2016
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerade tikar
Adoptionskostnad 9000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

En bit från vårt hägn i Cluj ligger det en nedlagd fabrik som är omgärdat av stängsel. Ägarna till fabriken har satt in två schäfertikar – Madge och Mai, att vakta området, stängslet är inte helt, och inget är i bästa skick om vi säger så, utan det är hål här och var. De båda tikarna har ändå stannat kvar på området då det blivit deras trygghet och där har de fått mat några gånger i veckan. Vasile fick ett samtal ifrån ägaren som tyckte det var väldigt besvärligt att de båda tikarna fått varsin kull med valpar, och han frågade om Vasile kunde hjälpa honom. Ni som varit på den här sidan vet ju att dumpade valpar hittar vi hela tiden, när människor i den här personens situation helt enkelt lyfter in valpar i en bil och dumpar dem på en åker, i ett dike, på motorvägen o s v. Hur arg man än blir på att folk låter hundar leva under de här omständigheterna så var det i alla fall bra att han ringde Vasile istället för att dumpa dem någonstans. När Vasile kom dit möttes han av två glada hundar där svansen gick som propellrar av uppmärksamheten. De har nog aldrig varit mycket till vakthundar alls.

Vasile hälsade på Mai och Madge och de sammanlagt 11 valparna som alla skuttade runt honom utan att vara det minsta skygga. Det var sex i en kull som vi alla döpte till namn på M – Max, Maddie, Misty, Murphy, Milo, Manda och de fem i den här kullen som var lite yngre och de döpte vi alla till namn på R – Riha, Rocky, Romeo, Roscoe och Ruby för att hålla isär de båda kullarna. Tyvärr såg han också att mammorna var magra och att valpmagarna var skrynkliga och tomma, valparna var alla var fulla med ohyra och som det visade sig senare också mask. En av valparna i M-kullen hade en allvarlig skada och det första Vasile gjorde var att ta med sig den till veterinären, valpen hade fått en så allvarlig skada på ögat att när de var hos veterinären och det undersöktes så ramlade ögat helt enkelt ut, och veterinären fick snabbt söva den lilla valpen och ta bort ögat.

Vi har nu fått Madge och Mai till vårt hägn där de finns idag. De är syskon och från samma kull och har därmed levt hela sitt liv tillsammans, och det är därför alltför hjärtslitande att tänka sig att sära på dem, och vi hoppas innerligt att de kan få komma till samma hem för i lite mer än två år har de delat hela livet tillsammans i vått och torrt, de har tillsammans satts ut på området att vakta den här fabriken och varje mörk natt, varje stekande het dag och genom de kalla vintrar och ensamheten de upplevt har de funnits tätt intill varandra och varit varandras allt. De är som Piff och Puff helt enkelt, man vill helt enkelt inte skilja dem åt. De är som vi tidigare skrev två väldigt sociala hundar, de är fantastiskt vackra schäfrar och ännu vackrare nu när de fått lite kött på benen efter de har börjat få bra mat. De är lättlärda, sociala och helt enkelt underbara. Vi har satt ner priset på deras adoption så att de kan få komma till samma hem. Vill du öppna ditt hjärta för de här underbaringarna?