Madge

Född Dec 2016
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

En bit från vårt hägn i Cluj ligger det en nedlagd fabrik som är omgärdat av stängsel. Ägarna till fabriken har satt in två schäfertikar – Madge och Mai, att vakta området, stängslet är inte helt, och inget är i bästa skick om vi säger så, utan det är hål här och var. De båda tikarna har ändå stannat kvar på området då det blivit deras trygghet och där har de fått mat några gånger i veckan. Vasile fick ett samtal ifrån ägaren som tyckte det var väldigt besvärligt att de båda tikarna fått varsin kull med valpar, och han frågade om Vasile kunde hjälpa honom. Ni som varit på den här sidan vet ju att dumpade valpar hittar vi hela tiden, när människor i den här personens situation helt enkelt lyfter in valpar i en bil och dumpar dem på en åker, i ett dike, på motorvägen o s v. Hur arg man än blir på att folk låter hundar leva under de här omständigheterna så var det i alla fall bra att han ringde Vasile istället för att dumpa dem någonstans. När Vasile kom dit möttes han av två glada hundar där svansen gick som propellrar av uppmärksamheten. De har nog aldrig varit mycket till vakthundar alls så glada som de var över lite mänsklig kontakt.

Vasile hälsade på Mai och Madge och de sammanlagt 11 valparna som alla skuttade runt honom utan att vara det minsta skygga. Det var sex i en kull som vi alla döpte till namn på M – Max, Maddie, Misty, Murphy, Milo, Manda och de fem i den här kullen som var lite yngre och de döpte vi alla till namn på R – Riha, Rocky, Romeo, Roscoe och Ruby för att hålla isär de båda kullarna. Tyvärr såg han också att mammorna var magra och att valpmagarna var skrynkliga och tomma, valparna var alla var fulla med ohyra och som det visade sig senare också mask. En av valparna i M-kullen hade en allvarlig skada och det första Vasile gjorde var att ta med sig den till veterinären, valpen hade fått en så allvarlig skada på ögat att när de var hos veterinären och det undersöktes så ramlade ögat helt enkelt ut, och veterinären fick snabbt söva den lilla valpen och ta bort ögat.

Vi har nu fått Madge och Mai till vårt hägn där de finns idag. De är syskon och från samma kull och har därmed levt hela sitt liv tillsammans. Vi har försökt att adoptera ut dem som ett par, men det är ingen som har varit intresserad och vi har därför särat på dem att adopteras var och en för sig. De har förvisso ett nära band till varandra men ingen hund ska sitta i ett hägn om de kan erbjudas en möjlighet till ett fullvärdigt liv. De är båda väldigt lika i sitt sätt. Öppna, tillgivna, sociala och kärleksfulla och såklart enormt lättlärda – schäfrar som de är. De är med andra ord väldigt liknande varandra till både utseende och sätt, och jag förstår att man kliar sig i huvudet för vem av dem ska man välja. Mitt råd är att de ögonen som etsar sig fast brukar vara rätt val.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu