Madelyn

Född 2018
Höjd ca 65cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 2000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Madelyn hittades tillsammans med sina valpar Macey, Mallory, Mariella, Marion, Mateo, Morris och Mitch. Hon bodde i en provisorisk hundkoja som byggts för någon hund tidigare på framsidan av vad som nu var ett ödehus. Där hade Madelyn hittat skydd för sina nyfödda valpar, och de var inte mer än ett par dagar gamla då en kvinna som bodde i närheten ringde vårt team och bad om hjälp. Vasile åkte dit och tog in den ganska stora familjen och tog dem tillbaka till vårt hägn där de bor idag. De här dagarna hade vi en kampanj där vi samlade in pengar till valpfoder som köptes in och alle de små har fått när de börjat växa på sig och slutat dia sin mamma. Du ser hur det såg ut där de hittades, och tittar du noga så ser du de små valparna som ligger därinne och diar.

Madelyn har nu fått en egen kennel där hon kan vila ut och få en paus från sina sjövilda valpar, vilket hon nog uppskattar enormt mycket. Hon är en positiv och levnadsglad hund som är väldigt kärleksfull och angelägen om att få vara nära om tillfälle bjuds. Hon har en enorm visdom i sin blick som slår en när man träffar henne, det ser ut som om hon sett allt här i världen och är en gnutta desillusionerad, och vi upplever henne som både intelligent och väldigt klok för sina relativt unga år. Vi tror att hon kan passa in precis var som helst, hon är inte den superenergiska typen av hund utan hon är ganska nöjd med ett lugnt tempo.

Vi funderade lite kring hennes rörelsemönster så vi tog en ortopedisk veterinär till hägnet som undersökte henne och konstaterade att hon lider av höftledsdysplasi. Den familj som bokat henne valde då att avboka henne, och därför söker hon med ljus och lykta ett hem. Hon har tagit hand om sina valpar på ett fantastiskt sätt och burit dem när hon varit undernärd, och hon har också diat dem när hon varit undernärd och det kan lätt få konsekvenser på skelettet och det har bidragit till Madelyns hd.

När vi hade hittat en hund i ett fruktansvärt skick slängd i en soptunna och den enda behandling som till slut återstod var att ge den hunden en blodtransfusion så var det Madelyn som fick rycka in och hjälpa till. Hon åkte gladeligen med i bilen och var så lugn under tiden hos veterinären när hon gav blod. Du ser bilder från hennes veterinärbesök här. Hon är verkligen en ljuvlig tik, och vi hoppas innerligt att du finns där ute, du som kan ge henne några underbara år så att hon faktiskt får en chans att njuta av sitt liv, och inte bara uthärda det. Hon behöver hållas slank, och få träna upp sina muskler samt få tillskott som hjälper henne.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu