Maddock

Född 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

En kvinna i Baciu som är en en by som ligger i Cluj-Napocas utkanter ringde till Vasile och berättade om en hund som hon försökt fånga ett tag. Han hade nyligen dykt upp i hennes grannskap och i sina försök att få mat hade han fått stryk av andra hundar som inte ville dela med sig av det lilla de kunde hitta att äta. Kvinnan har ringt tidigare till Vasile med särskilt ömmande fall, och hon var väldigt angelägen om att Maddock skulle få hjälp nu när hon hade fått in honom på sin tomt. Kvinnan har inga möjligheter att själv behålla honom, hon har varken råd eller ork då hon är lite äldre. Vasile åkte dit och hämtade upp Maddock som hade lite mindre bitsår men inga allvarliga skador. Det första som mötte Maddock när han kom till hägnet var en stor skål med mat och en stor skål med vatten, en egen kennel och en hundkoja med massor av halm i, och det var tydligt hur lycklig Maddock blev, han åt sig mätt, inspekterade sina nya omgivningar och sedan sprallade han runt en stund innan han la sig förnöjt i sin hundkoja.

När Maddock väl fått landa i sin nya miljö så har han fått träffa andra hundar på rastningarna på förgården för att se hur han fungerar med dem, om han tagit illa vid sig över de slagsmål han varit i, men så är inte fallet alls utan han kommer överens med de andra hundarna utan några problem alls. Men vi tror att Maddock hade mått bäst utav att vara ensamhund i sitt föralltid-hem, så han kan få sin människas fulla uppmärksamhet och kärlek för att kunna utvecklas till sitt bästa jag. Samt att komma till ett hem utan katter eller mindre barn. Dessutom anser vi att ett lantligt beläget hem bort från städernas brus hade passat honom som allra bäst, han hade inte passat att bo i lägenhet.

Maddock är en social hund, och vill gärna ha all uppmärksamhet han kan få. Han är väldigt tillgiven de som finns i hägnet och vill gärna ha en stund med kel och klappar bara det finns en liten stund över.

Vi bedömer att Maddock har mediumenergi, och är en supertrevlig och väldigt vacker hund som vi tror kan göra någon väldigt lycklig när han får komma till Sverige och börja sitt nya liv som svensk hund. Han är lite undfallande i sättet och behöver få hjälp med att jobba upp sitt självförtroende. Vi anser att Maddock hade mått bäst av att komma till ett hem där han är den enda hunden eller eventuellt ha en stor och stabil tik som kan hjälpa till och guida honom och stärka hans självförtroende. På grund av att Maddock har väntat mer än ett år på sitt föralltid-hem är adoptionskostnaden för honom reducerad.