Luke

Född Maj 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

I slutet av juni fick Vasile ett samtal från en granne i byn strax utanför Cluj där hägnet ligger. Den här grannen går ofta upp i bergen ovanför byn och jagar, och den här dagen när han vandrade över ängarna så fick han syn på en taxibil och stannade därför till och tittate lite extra. Det hör ju inte till vanligheterna att man ser en taxi komma åkande upp på den gropiga vägen som tar slut mitt i ingenstans. Grannen såg hur taxin stannade till och en man klev ut och öppnade bakdörren och tog ut en stor kartong, och ur den kartongen så hällde han ut valpar i dikeskanten. Taxichauffören tittade sig omkring och fick syn på grannen som nu upprört började springa mot taxin, grannen skrek och viftade på armarna för den här mannen hör till de som faktiskt ser hundarnas värde. Innan grannen kom fram hade mannen lyckats kasta sig in i taxibilen och vända sin bil och gasa därifrån i en bil som studsade fram i väggroparna, han var väldigt angelägen om att komma undan så fort som bara var möjligt. Grannen ringde Vasile på en gång och väntade med valparna tills vår bil kunde komma upp och hämta hem kullen om tio syskon till hägnet, Liam, Lara, Lola, Leiha, Leonora, Lizzy, Louie, Luke, Loki, Luca.

Så här går det dessvärre till i Rumänien, och många är de valpar som vi inte hittar och som inte får hjälp. Hade inte turen varit på den här kullens sida så hade de dött en plågsam och långsam död där i diket, helt oförmögna att ta hand om sig själva eller hitta mat. Hjärtlösheten i det här är helt obegriplig. Allt den här taxichauffören hade behövt göra var att kastrera sin gårdshund hos oss t ex. Vi gör det gratis i vår strävan att minska lidandet för alla valpar och vuxna hundar. Hade han inte känt till vår kampanj så hade det kostat honom 400-500 kronor att göra det. Som du förstår har vi ett stort arbete framför oss när det kommer till att förbättra situationen i Rumänien, men vi ger inte upp.

Vi vet ju inte vem varken den mamma är som sörjer sina valpar som ryckts ifrån henne, och vi vet inte vem pappan är så vi kan inte sia om hur stora de här små raringarna kommer att bli. Vi tror dock att de blir små/medium men vi har haft fel förr när vi gissat och det har både blivit större och mindre hundar än vad vi trott. Nu är de i alla fall i vårt hägn och de leker och stojar för att sedan somna mitt i leken, strax vakna och börja om igen. De är helt enkelt som alla andra små valpar. Söker du en vän för livet kanske de kan vara för dig? Den här kullen kan komma i September då är deras vaccinationsprogram är klart.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu