Lovely

Född 2019
Höjd ca 40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

De kommunala hägnen i vedervärdiga platser som upprättats utav den rumänska staten då de ansett att det är det bästa viset att få bukt på gatuhundsproblematiken. Syftet med dem är att ha en plats där man kan städa undan de hundar som ränner på gator och sedan låsa undan dem så att allmänheten slipper dem. De är platser som de osar misär och rädsla ifrån. De är skapta för att kunna utplåna de oönskade hundarna. Då hundars ses som skadedjur som inte har någon nytta är det inte många som protesterar emot denna behandling av hundarna utan istället vänder bort blicken, låter det fortgå och intalar sig själva att det inte har med dem att göra. I det kommunala hägnet i Câmpulung Moldovenesc är det vardag att en matskål slängs in i en kennel med 5–6 hundar och flera blir utan någon mat. De skakar i kölden utan halm eller möjlighet till någon värme i den rumänska vintern. Det är så många hundar på alltför liten yta som aldrig kommer ut, som aldrig får känna trygghet, glädje eller ens den allra minsta tillstymmelse till kärlek. Här kan ni se ett videoklipp från det hägnet – även om det får hjärtat att brista att se är det viktigt att kolla på för att kunna förstå en del av vilken helvetiskt tillvaro hundarna där har levt i. Personalen där bryr sig inte ett skvatt om hundarna, det är djurplågeri i en av sina värsta former. Här kan ni se ett annat videoklipp på hur Lovely haft det där.

Under december 2020 räddade våra djurhjältar 12 hundar från detta hägn. Om ni söker på ”hägnet i Câmpulung” på vår facebooksida kan ni läsa mer om vårt arbete med att försöka hjälpa och förbättra tillvaro för hundarna som vi inte kunde rädda.

En av de som räddade därifrån är goa Lovely. Här kan ni se ett videoklipp från när hon och de 11 andra räddades. Hon levde ett svårt liv och fick trängas i en liten kennel med många andra hundar som masspackats in där. Hon var en av de hundar som inte fått chansen att få någon av maten vid utfodringen och var därför hjärtskärande mager när hon först kom till oss. Andra berättade att de var otroligt rörande att få vittna hennes lycka och chock och över att få helt egen skål med mat som hon kunde äta i lugn och ro när hon först kom till vårt hägn.

Andra valde namnet Lovely åt denna pärla då hon verkligen är en ”lovely” liten tjej. Även fast hon varit med om grymheter värre än man ens kan drömma ihop i sina värsta mardrömmar så har hon behållit sitt vänliga sinnelag. Hon en verkligen en liten solstråle i konkret format och det allra bästa hon vet är att sitta och mysa. Lovely är snäll mot alla människor och djur som hon stöter på. Trots att hon är en härlig hund får man inte glömma bort det helvete på jorden hon fått genomlida och att hon med all sannolikhet också har själsliga ärr som behöver tid och tålamod för att kunna läka. Vi anser att hon kommer att må som bäst i ett hem på landet där hon kan få leva ett fridfullt liv efter all stress hon fått utstå i det kommunala hägnet. På grund av sin bakgrund bör hon komma till en hunderfaren familj som har förståelse och tålamod, samt utan barn. Som ni kan se i bilderna så är hon glad liten tjej som ser ut att nästan le. Vi tror att hon kommer att älska att få komma till Sverige och leva som någons högst uppskattade familjemedlem och få känna på hur det är att vara villkorslöst älskad.

Vi hoppas att vi snart få se Lovely välkomnas in i sitt alldeles egna föralltid-hem. Vi vill inte se henne sitta i ett hägn längre än hon absolut måste, utan hoppas att få se henne komma hem och mötas av kärlek och tålamod. Den som ger henne det kommer att få en underbar hunds fulla förtroende, hängivenhet och tillit. Den som adopterar den här hunden kommer att få en trogen kamrat för livet, och hon kommer att ge mångfalt tillbaka av den kärlek hon får. Är det du som är Lovelys person i livet?

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu