Loki

Född Nov/Dec 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Det är en ruskig historia de här fem syskonen har. En god vän till Alina hörde pip och gnäll när han av en händelse i början av januari stannade bilen vid sidan av en landsväg nära där han bor. Han lokaliserade pipandet till under ett större betongblock som låg vält en bit från vägen, när han gick ner på alla fyra och undersökte vad det var frågan om så möttes han av en liten, liten nos och ett par bekymrade valpögon som förskräckt tittade tillbaka på honom. När han inte lyckades locka ut den skrämda valpen så gick han tillbaka och satte sig i bilen och åkte hem och berättade för sin fru vad han stött på, och straxt packade ner lite mat i en påse och satte sig i bilen och åkte tillbaka. Båda är djurvänner och deras hjärtan värkte för de små bebisarna som låg där inne under betongblocket och inte vågade sig ut. De lockade på dem, men de kunde inte få ut dem, de kunde inte heller lyfta betongblocket utan fick nöja sig med att lämna lite mat åt de små valparna och gå och spana efter en mamma till dem, men ingen syntes till. Väl hemma så slog de Alina en signal och bad om råd, hon bad dem åka tillbaka dagen efter och hjälpa dem ut, men Alina hade ingen plats ledig i hägnet så hon bad dem att ta hand om dem så länge. Dagen efter så åkte de tillbaka och lyckades locka valparna ut ur hålan de tryckte i och sedan lastade dem in i sin bil och tog hem dem.

Väl hemma hos paret så nosade valparna försiktigt rund i den hundgård paret placerade dem i, och kröp sedan in i hunkojan tätt, tätt intill varandra ovanpå den halm paret hade brett ut i den. Redan dagen därpå började valparna ta för sig alltmer och dag för dag så blev de alltmer som valpar ska vara. De skrynkliga och tomma magarna fylldes snart upp och blev sådär valpgoa som de ska vara. Det stojades och busades och de tumlade runt mest hela dagarna. Paret blev så förtjust i en av dem, så den kommer att få stanna hos dem, men de övriga syskonen Loki, Tormund, Alba, Milos kommer att söka sin andra chans i Sverige. Trots att paret har åkt tillbaka och sökt efter mamman flera gånger så har hon inte synts till, detta talar för att någon dumpat oönskade valpar vid sidan av vägen och där under betongblocket var det enda skydd de kunde hitta. Förmodligen är det så att en gatuhund parat sig med en uppbunden gårdstik och ägarna inte velat veta av valparna och dumpat dem vid vägkanten. Det är tyvärr något vi ofta möter i vårt arbete.

Vi vet inte vem mamman är och vi vet inte vem pappan är så storleken i vuxen ålder vet vi inget om. Vi gissar på medium eller större. Vill du ge en valp en chans i livet och har plats i ditt hjärta, ditt hem och tålamod – tålamod är något man alltid behöver ha med valpar, och i gengäld betalar de med all den kärlek och tillgivenhet som man kan önska resten av sitt liv.