Lizette

Född Maj 2017
Höjd ca 30-35 cm
Vikt -
Kön Kastrerade tikar
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Lizette föddes i slumområdet Pata Rat som omgärdar Clujs gigantiska soptipp. Just nu bedriver vi en kastrationskampanj i området så att antalet lidande hundar kan minska, och i samband med den kampanjen så togs Lizette in för en kastration. Vid den undersökningen som alltid görs inför en kastration så palperade man henne och kände något under hennes hud runt halsen. Det stod snart klart att något fanns inväxt under hennes hud och hon stoppades omgående in i en bil för transport till vår fantastiske veterinär Peter som har mottagningen Veterinarius i centrala Cluj. Det visade sig att det som fanns under huden runt hennes hals var ett gummiband, Peter tror att någon trätt detta starka gummiband runt hennes hals när hon var valp, och över tid som hon har växt så har gummibandet ätit sig in i hennes hals, omgärdats av hud och muskler. Gummibandet har suttit där och plågat Lizette under mer eller mindre hela hennes livstid. Vi tänker hur det måste ha plågat henne, vilken smärta och vilka svårigheter det måste ha gett henne. Tårarna börjar faktiskt rinna bara man tänker på det elände som hon har levt med. Peter – vår veterinär – opererade bort gummibandet och efter operationen så klev en glad, lättad och sprallig hund fram. Man kan bara föreställa sig hur det ska kännas att kunna andas fritt, och tydligen var obehaget efter operationen ingenting mot vad Lizette tidigare upplevt.

Nu skulle man kunna tro att Lizette höll människor ansvariga för det elände som hon genomlidit, men på hundars fantastiska vis så gör hon faktiskt inte det. Lizette är förtjust i alla människor hon träffar på i hägnet och möter alla med en svans som viftar från sida till sida. De andra hundarna i hägnet kommer hon också alldeles utmärkt överens med. Hon är helt enkelt en vansinnigt charmig och levnadsglad hund i sina bästa år.

Vi hoppas att snart få se henne här i Sverige och leva det hundliv som vi unnar alla hundar i hela världen, men efter hennes öde så hoppas vi ju lite extra på att just Lizette ska bli kompenserad för sin olyckliga start i livet.